.
2020    12    10

Kazimiero Brazdžiūno virtuali tapybos paroda „Paroda Counter Strike“

artnews.lt

Gruodžio 18 d., penktadienį, kompiuteriniame žaidime „Counter Strike 1.6“ bus atidaryta virtuali tapytojo Kazimiero Brazdžiūno paroda „Paroda Counter Strike“.

K. Brazdžiūnas: „Atėjus laikui, kai kasdieninės paslaugos, darbas ar renginiai priverstinai persikelia į virtualias erdves, kultūrinis gyvenimas taip pat stengiasi neatsilikti ir prisitaikyti. Suplanuotus koncertus, spektaklius ar parodas ištikusi „force majeure“ situacija skatina juos keltis į kitas, ne tokias realias, skaitmenizuotas erdves. Tapytojai dėl susiklosčiusių aplinkybių kūrybą perkelia ir talpina internete, taip norėdami išlaikydami ryšį su žiūrovu, išlikti aktualūs, apibėgti tapybos, kaip medijos, nuovargį. Ištikusi realios tapybos (ar jos instaliacijos) krizė paskatino mane mąstyti apie visai kitokią tapybos parodos versiją atitinkančią susiklosčiusios situacijos nustatytas normas. Būtent virtualias tapybos parodas apsibrėžčiau šio projekto pagrindiniu tyrimo objektu. O tikslas būtų atskleisti tapybos kaip medijos lankstumą, gebėjimą absorbuojant kitas medijas save praturtinti, išlikti aktualia bei kontekstualia.“

Kazimieras Brazdžiūnas (g. 1991, Kaunas) – Lietuvos tapytojas, kuratorius ir kritikas. 2018 m. menininkas įgijo magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 2018 m. „LATGA” narys. 2020 m. jam suteiktas „Meno kūrėjo statusas”. Nuo 2012 m. autorius aktyviai kuruoja bei dalyvauja grupinėse parodose, meno projektuose, pleneruose, konkursuose. Yra surengęs personalinių parodų („Parko” galerija, „Švč. Mergelės Marijos Ramintojos Bažnyčia”, „Pamėnkalnio” galerija). 2018 m. įkuria jaunųjų Lietuvos tapytojų meno platformą „Kontr-Argumentas“. Nuo 2019 m. pradeda publikuoti straipsnius „Literatūroje ir mene“, rubrikoje „Požiūrio Taškas”. Autoriaus kūryba patenka į albumą „# 30. Nauja lietuviška tapyba“ („Artseria“, 2019 m.). 2020 m. skiriama „Individuali menininko stipendija”, LTKT.

 Virtualios parodos atidarymas vyks 2020.12.18, 20.01 val.

Paroda veiks tik vieną dieną. Vietų skaičius ribotas.
Dėl apsilankymo parodoje kreipkitės el. paštu kaziune91@gmail.com.
Parodą remia
Lietuvos kultūros taryba” ir Digital Tsunami”.