.
2017    05    24

Arūno Kulikausko fotografijų paroda galerijoje namuose „Trivium“

artnews.lt

40. self su avinu_1000019723

Gegužės 24 d. galerijoje namuose „Trivium“ (Vilkpėdės 7-105, Vilnius) atidaryta fotografo Arūno Kulikausko fotografijų paroda.

„Po 23 metų gyvenimo ir nuotykių Niujorke, draugystės su poetu ir filmininku Jonu Meku ir juvelyru Aleksandru Šepkum, būgnininku Dalium Naujokaičių ir tapytoju Eugenijum Varkuliavičium, filosofu Rolandu Andrijausku ir Zen meistru ir mokytoju Dae Kwang Sunim bei vienuoliu Bo Haeng Sunim, aplankius gerą tuziną šalių įvairiuose žemynuose, pagyvenus Rio de Janeiro, Altajuj ir Seule, jau penkti metai – kaime Ukmergės
rajone. Pradėta nuo pradžių, nuo pamatų liejimo savo rankomis…, nuo trijų avių ir penkių vištų, su šuliniu ir dideliu džiaugsmu, viltimi, kad vaikams irgi patiks… neskubant (atseit, pasakytų Uršulė).

Samantonių kaime apsigyvenom 2012 liepos 5 dieną”, – sako menininkas.

Daugybė vesternų žanro filmų pasakoja apie Amerikos naujakurius, statančius namus ir miestelius, kuriančius naują gyvenimą tolimoje šalyje. Žymaus fotografo Arūno Kulikausko atvejis reversinis – jis taip pat
naujakurys, tačiau grįžęs su šeima atgal į Lietuvą, net ne į sostinę, o į Samantonių kaimą. Paaukojęs visai neblogai susiklosčiusią karjerą Niujorke, taip pat pradėjo, kaip pats sako, nuo pamatų, savo rankomis kurti naują gyvenimą Lietuvoje. Ir visa tai nuolat fotografuodamas, su mielais ar šmaikščiais komentarais dalindamasis internete.

Paroda veiks gegužės 24 – birželio 24 d.