.
2017    03    24

Algimanto Maldučio fotografijų paroda „Ne sezono metas“ „Prospekto“ galerijoje

artnews.lt

Maldutis

Kovo 28 d. „Prospekto“ fotografijos galerijoje (Gedimino pr. 43, Vilnius) pradeda veikti Algimanto Maldučio fotografijų paroda „Ne sezono metas“.

Kovo 30 d. 17.30 val. vyks albumo pristatymas ir pokalbis su autoriumi Algimantu Maldučiu, knygos sudarytoja Ieva Meilute Svinkūniene, dailininku Gyčiu Skudžinsku. Pristatyme dalyvaus ir LFS pirmininkas Gintaras Česonis.

„Ne sezono metas“ – tai Algimanto Maldučio 1983 m. sukurto diptiko pavadinimas, kuris puikiai tinka ir parodai, ir albumui: jis nusako ne tik beveik visų menininko fotografijų keliamą jausmą, bet tam tikra prasme ir autoriaus likimą bei laikmetį, kuriame jis kūrė. Sėkmingai debiutavęs 1982 m. A. Maldutis šalies fotografiniame gyvenime palyginti aktyviai dalyvavo visą 9-ą dešimtmetį: surengė kelias personalines parodas, jo darbai buvo įtraukiami į grupines parodas tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, pelnė apdovanojimų, tačiau ilgainiui ir jis pats, ir jo sukurti darbai vis giliau grimzdo į užmarštį. Ši knyga – pirmas fotografo leidinys tik paliudija, kad menininkas, kaip ir dauguma to laiko jaunųjų, brandžiausiu savo kūrybos laikotarpiu neturėjo galimybės deramai prisistatyti – sovietmetis nebuvo pats geriausias laikas kitokiam mąstymui, kitokiai kūrybai. „Ne sezonas“ anuomet buvo ne tik kultūriniame, bet ir politiniame, socialiniame gyvenime – visame kame tarsi tvyrojo kažkoks neapibrėžtas, neįvardijamas laukimas ir nerimas.

Paroda veiks iki 2017 m. balandžio 22 d.