.
2008    12    08

Miesto istorijos: X Baltijos tarptautinio meno trienalė 2009 "Prologas"

artnews.lt

Kas trejus metus vykstanti didžiausia ŠMC paroda – Baltijos tarptautinio meno trienalė – pradeda įžanginių renginių sesiją – susitikimą su trienalės kuratoriais ir dalyviais.

2009 m. „Miesto istorijose“ įvairių šalių menininkai ir teoretikai pakviesti atitrūkti nuo įprastų Vilniaus įvaizdžių. Jiems siūloma apsigyventi atokiau nuo Vilniaus centro ir stebėti miesto pakraščio gyvenimą – kasdieninius maršrutus, individualias tiesas, naujas fikcijas, paribio neatitikimus ir kt. Šių tyrimų pagrindu miesto ir jo gyventojų istorijos šiuolaikinio meno priemonėmis – erdvinėmis instaliacijomis, kino ir video filmais, įvairiomis meninėmis akcijomis ir naujų medijų intervencijomis – bus sujungtos į naują kompleksišką pasakojimą apie Vilnių, 2009 metų Europos kultūros sostinę.

X Baltijos tarptautinio meno trienalė „Miesto istorijos“ atsidarys 2009 m. rugsėjo 4 dieną Šiuolaikinio meno centre. Iki pat projekto uždarymo lapkričio 8 d. pagrindinę trienalės parodą ŠMC lydės specialūs renginiai ir laikinos ekspozicijos įvairiausiose Vilniaus miesto erdvėse.

Šių metų „Prologo“ renginių tikslas – supažindinti publiką su „Miesto istorijų“ idėja ir pristatyti dalį būsimos trienalės projektų.

Programa

Ketvirtadienis, gruodžio 11 d.

17.00 Ann Demeester (Amsterdamas) ir Kęstutis Kuizinas (Vilnius). Kuratorių ir trienalės istorijos

18.00 Beatrice Gibson (Londonas). Kūrybos pristatymas

19.00 Chim Pom: Ryuta Ushiro, Masataka Okada, Eri Ohata (Tokijas). Performansų, akcijų, filmų peržiūra

Penktadienis, gruodžio 12 d.

17.00 Vera Lauf (Leipcigas) ir Ūla Tornau (Vilnius). Vilnius COOP. Projekto pristatymas

18.00 Ha Za Vu Zu „Stragedy“ (Stambulas)
Renginių dienomis nuo 12.00 val. iki 19.30 val. Šiuolaikinio meno centro

I aukšto parodų salėje vyks Kevino van Braako (Roterdamas) akcija „Knygos sudeginimui?“