.
2021    06    17

Dovydo Laurinaičio performansas „Speak Lietuviškai“ Kaune

artnews.lt

“Pradedant nuo birželio dvidešimt pirmos dienos, dvidešimt keturias dienas iš eilės, aš važinėsiu troleibusais Kaune…”

Čia yra sutarties pradžia, kurią menininkas Dovydas Laurinaitis kuria su bendrais kauniečių prisiminimais, savo naujam nuolatiniam perfomansų ritualui: Speak Lietuviškai.

Menininkas kviečia kauniečius važiuoti su juo troleibusu, nesvarbu ar prisijungsite tyčia ar netyčia. Kviečia kartu prisiminti Kauno miestą ir atsekti prisiminimus, ant kurių Kaunas yra pastatytas.

Kiekvieną dieną jis sukurs poemą, kaip namų kūrimo veiksmą, kuris yra jo auka šiems prisiminimams.

Taigi jūs galite prisijungti prie šio performanso, apsilankę www.d-ovydas.com puslapyje, kur menininkas kiekvienos savaitės pradžioje, pasidalins tos savaitės maršrutų tvarkaraščiu.

Sužinokite daugiau apie projektą, pažiūrėję performanso anonsą: https://www.youtube.com/watch?v=R53NIrdhM04

Šį projektą finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Birželio 21 – Liepos 2, performansai vyks tarp 08:26-12:10 (priklausomai nuo maršrutų)

Liepos 3 – Liepos 14, performansai vyks tarp 18:32-23:24 (priklausomai nuo maršrutų)

Dovydas Laurinaitis yra kaunietis performansų kūrėjas, rašytojas ir muzikantas. Dirbdami su įvairiomis medijomis, kuria ilgalaikius kūrinius, poetinius spektaklius, kompozicijas, integruotas kritines instaliacijas ir dirbtuves-pasirodymus fizinėse ir skaitmeninėse erdvėse. Temos požiūriu jie šiuo metu daugiausia dėmesio skiria žmonių ryšiams ir protėvių išgydymui pasitelkdami kalbą, technologijas, judėjimą, kolektyviškumą ir ritualą.

Jų pastarieji projektai apima jungti.net platformos paleidimą, jungti ir your pain is humming in my vertebrae projektų vystymą galerija 101 Kaune, įrėminta žodžiais dirbtuvės-performansai Kauno Menininkų namuose, ir dalyvavimą SARDAM ir Europos Poezijos Festivaliuose.