.
2020    06    11

Rūtės Merk paroda “Solitaire” galerijoje “Vacancy” Šanchajuje

artnews.lt

Birželio 13 d. galerijoje Vacancy, Šanchajus (Kinija), atidaroma lietuvių tapytojos Rūtės Merk solo paroda “Solitaire”. Parodoje pristatomi naujausi menininkės kūriniai, kuriais tarsi pro skaitmeninio vaizdo prizmę žvelgiama į technologiškai medijuojamo asmeniškumo, privatumo, intymumo patirtis.

Pavadinimas “Solitaire” žymi ne tik buvimą vienam ar atsiskyrus (pgl. lot. lus), tačiau taip pat nurodo ir į Windows Solitaire, 1990 metais Microsoft išleistą populiarųjį kortų žaidimą, sukurtą kaip pramogą, o kartu ir priemonę kompiuterinio aktyvumo įgūdžiams lavinti.

Šiandien tiek patys ekranai tiek ir ribos tarp darbo ir pramogos yra neatpažįstamai pasikeitę – tampa įprasta vienu ir tuo pat metu būti ir hiper-socialiu ir atsiskyrusiu, susvetimėjusiu ir nepaliaujamai įtinklintu. Šie prieštaravimai atsispindi ir Rūtės Merk parodos “Solitaire” paveiksluose.

Rūtė Merk (g. 1991) yra tapytoja gyvenanti ir dirbanti Berlyne. 2013 m. baigė tapybos studijas Vilniaus dailės akademijoje, nuo 2017 m. mokosi Akademie der bildenden Künste München. Solo parodos: SS20, Downs & Ross, Niujorkas, 2020 (būsima); Sprites, Downs & Ross, Niujorkas, 2019; Spirits Within, Editorial, Vilnius, 2018; Virtualacra, Vent, Viena, 2018. Darbai pristatyti grupinėse parodose Kunstverein München, Miunchenas; Šiuolaikinio meno centras, Vilnius; Rupert, Vilnius ir kitur.

Paroda veiks iki liepos 25 d.

Daugiau apie parodą galerijos Vacancy svetainėje.

Parodą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.