.
2016    05    09

Nerijaus Ermino paroda ,,Septynios dienos iki nakties” POST galerijoje

artnews.lt

01

Gegužės 14 d. 19.30 val. POST galerijoje (Laisvės al. 51 a, 4 aukštas, Kaunas) bus pristatoma Nerijaus Ermino paroda ,,SEPTYNIOS DIENOS IKI NAKTIES”. Ši paroda yra šiuo metu vystomo projekto („SEPTYNIOS DIENOS IKI NAKTIES. SIMULIAKRAI“) dalis. Pagrindinis projekto kūrybos objektas – simuliakro sąvoka.

Tai vizualus pasakojimas kalbantis apie tam tikrus reiškinius, kurie veidrodžio principu nebeatspindi šalia vykstančio gyvenimo, o imasi vaizduoti ir rodyti tą, ko iš tiesų nėra.

Temos pasirinkimą inspiravo žodžių junginys, kurį „perskaičiau“ eiliniame, bulvariniame žurnale. Tačiau tai įvyko nesąmoningai ir tie, mano „perskaityti“ žodžiai visiškai nebuvo susiję su tais, žodžiais žurnale. Mano akimis frazė skambėjo: – septynios dienos iki nakties; o kaip buvo rašoma originale net nepamenu. Optiškai panašus raidžių išsidėstymas ir mano nedėmesingas skaitymas, įtakojo klaidos atsiradimą. Tą klaidą vadinu – simuliakru.

Šiose instaliacijose, tikroviškumo prasmė ištirpsta tarp pavieniai bereikšmių, mus supančių daiktų bei sąvokų. Kasdieniai atributai, išimti iš įprasto konteksto, praranda savo pradinį turinį ir lieka tik bandymas slėpti reikšmes, kurių nebėra.

Ši paroda nukreipta į žiūrovo juslinę patirtį, nors raiškos būdas, objektų ir formų pagalba fiziškai apčiuopiamas.

 

                                                                                                                                                  Nerijus Erminas