.

Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos mokytojų ir mokinių paroda „ŠAKOTAS“ „Titanike“

Kovo 22 d., ketvirtadienį, 18 val. VDA parodų salėse „Titanikas“ atidaroma  Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos mokytojų ir mokinių paroda „ŠAKOTAS“.

Dalyviai: Arūnas Gudaitis, Kristina Inčiūraitė, Donatas Jankauskas (Duonis), Linas Jusionis, Džiugas Katinas, Linas Liandzbergis, Aurelija Maknytė, Tomas Martišauskis, Audrius Novickas, Birutė Zokaitytė kartu su savo mokiniais. Kuratorė: Kristina Inčiūraitė.

Ant popieriaus skiautės nupiešiama kūno dalis, popierius su piešiniu užlenkiamas ir perduodamas tęsti kitam. Niekas nežino, kaip atrodys kelių žmonių pieštas kūnas, išlanksčius tą popierių. Tai kolektyvinis vaikų pamėgtas ir siurrealistų itin propaguotas žaidimas „le cadavre exquis“, tampantis atspirties tašku parodai, kurioje žymūs šiuolaikiniai Lietuvos menininkai, dirbantys pedagoginį darbą, dėlioja kūrybinę mozaiką kartu su savo mokiniais. Parodoje norima perteikti vienokį ar kitokį mokytojo ir mokinio bendradarbiavimą, neišryškinant nei vieno, nei kito viršenybės kūrybinio proceso metu.

Tai jubiliejinė Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokyklos 60-ies metų veiklos sukaktį mininti paroda. Nenorima perteikti retrospektyvinės parodos iš gausaus mokyklos archyvo, bet labiau koncentruotis į dabartį, pristatant šiuo metu kartu kuriančius mokinius ir mokytojus. Tai specialiai šiai parodai rengiamas mokyklos dešimties kūrybinių grupių projektas, kuriam vykstant gimsta netikėti, į visas puses išsišakojantys kūrybiniai impulsai ir idėjos. Šioje parodoje akcentuojami komunikaciniai edukacijos aspektai ir kūrybinio proceso žaismė, stengiantis jaunuosius kūrėjus kuo anksčiau įtraukti į Lietuvos meno lauką ir modeliuoti tolimesnę šiuolaikinės meno mokyklos viziją.

Projekto organizatorius: Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla. Projekto partneris: Vilniaus dailės akademija.

Paroda veiks iki balandžio 15 d.

Iliustracijoje: Parodos ŠAKOTAS logotipas, grafinis dizainas: Indrė Klimaitė