.

Eijos-Liisos Ahtilos parodą „Galimybė meilei” lydi programa meno ir psichikos sveikatos temomis

Prasideda Eijos-Liisos Ahtilos parodą „Galimybė meilei” lydi programa meno ir psichikos sveikatos temomis. Šią programą Nacionalinė dailės galerija rengia kartu su Kauno menininkų namais ir Šiaulių dailės galerija.

Vilniuje, Kaune, ir Šiauliuose bus rodomas 2002 m. Eijos-Liisos Ahtilos filmas „Meilę reikia branginti” (55 min.), kuriame tyrinėjami moterų, patiriančių psichozes, išgyvenimai. Filme plėtojamos fiktyvios istorijos yra paremtos interviu su realiomis moterimis. Jame tyrinėjama „sveikos” ir „nesveikos” sąmonės santykis bei kūrybiški būdai, kuriuos sąmonė pasitelkia reaguodama į komplikuotas situacijas.

Programos sudarytojos: kuratorė Eglė Mikalajūnė ir psichologė dr. Juliana Lozovska.

Visi renginiai nemokami.

Rugpjūčio 31 d., antradienį, 19 val., Kauno menininkų namai

Eijos-Liisos Ahtilos filmo „Meilę reikia branginti” peržiūra ir pokalbis „Psichopeizažai. Psichikos sveikatos problemų reprezentacija mene”. Moderatorius istorikas ir rašytojas dr. Tomas Vaiseta. Diskusijos dalyvės: kino režisierė ir scenaristė Marija Kavtaradzė, teatro režisierė, muzikos autorė ir atlikėja Kamilė Gudmonaitė.

Rugsėjo 16 d., ketvirtadienį, 18 val., Šiaulių dailės galerija

Eijos-Liisos Ahtilos filmo „Meilę reikia branginti” peržiūra ir pokalbis „Psichikos vingiai: kryptinga (savi)pagalba”. Moderatorė: kultūros vadybininkė ir menininkė Kotryna Kvedarytė. Diskusijos dalyvės: dailės terapijos specialistė Ilona Būdavaitė, psichologė-psichoterapeutė Andžela Rybakovienė.

Rugsėjo 19 d., sekmadienį, 14 val., Nacionalinė dailės galerija

Filmo „Meilę reikia branginti” peržiūra ir patirtinės dramos ir judesio kūrybinės dirbtuvės suaugusiems psichozės tema. Veda tarpdisciplininė menininkė Greta Jalmokaitė.

Registracija: edukacija@ndg.lt, (8-5) 219 5961

Rugsėjo 24 d., penktadienį, nuo 11 val., Nacionalinė dailės galerija

Eijos-Liisos Ahtilos filmo „Meilę reikia branginti” peržiūra ir tarptautinė konferencija „Psichozė ir menas šiuolaikinėje visuomenėje. Tarpdisciplininis požiūris”. Dalyviai: neurobiologė dr. Inga Griškova-Bulanova (LT), istorijų pasakotoja, kino režisierė ir transformacijos vedlė Susan Florries (SW), meno kritikas ir kuratorius Mathias Kryger (DK), socialinė darbuotoja, šokio ir judesio terapeutė Tanja Pihlaja (FIN), psichologė-psichoterapeutė dr. Ieva Povilaitienė (LT). Diskusijos moderatorė – kuratorė ir meno kritikė Eglė Mikalajūnė.

Konferencija vyks lietuvių ir anglų kalbomis, su sinchroniniu vertimu į abi kalbas.

Rugsėjo 30 d., ketvirtadienį, 18 val., Nacionalinė dailės galerija

Menininkės Eijos-Liisos Ahtilos ekskursija po parodą „Galimybė meilei” ir jos paskaita apie pastarųjų metų kūrybą. Renginys anglų kalba.

Registracija į ekskursiją: edukacija@ndg.lt, (8-5) 219 5961

Spalio 3 d., sekmadienį, 12 val., Nacionalinė dailės galerija

Kūrybinės dirbtuvės 8-12 metų vaikams empatijos tema „Gyvybės aplink mane”. Veda meno edukacijos specialistai Eglė Nedzinskaitė ir Povilas Šnaras.

Registracija: edukacija@ndg.lt, (8-5) 219 5961

Nuotraukoje – Eijos-Liisos Ahtilos parodos „Galimybė meilei” vaizdas. Gintarės Grigėnaitės fotografija