.
2022    03    17

Vladimiro Mackevičiaus personalinė paroda „WARning“ Šv. Jono gatvės galerijoje

artnews.lt

Kovo 10 d., ketvirtadienį, LDS galerijoje Šv. Jono gatvės galerijoje buvo atidaryta tarptautinėje meno erdvėje dirbančio menininko Vladimiro Mackevičiaus personalinė paroda „WARning“, kuri veiks iki kovo 26 dienos. Parodoje menininkas metaforiškai analizuoja psichologinių spąstų sąvoką ir kliūtis, su kuriomis žmogus susiduria siekdamas neprarasti žmogiškumo.

V. Mackevičius, šiuo metu savo kūryboje daugiausia dėmesio skiria “readymade” technikoms, gilinasi į žmogaus psichologijos aspektus pokyčių pilnoje ir kasdien sparčiai besikeičiančioje, grėsmingoje aplinkoje. Parodoje pristatomi kūriniai atspindi vis didėjantį žmogaus ryšį su skaitmeniniu pasauliu, kuriame jausmai kuriami dirbtinai ir juose lengva pasiklysti,kuris atitolina žmogų nuo savęs paties. Individas, laviruodamas tarp virtualaus ir tikrojo pasaulio, pradeda gyventi dvigubą gyvenimą.

Informacijos gausa ar net perdozavimas, pasirinkimo platybės dar labiau apsunkina ir taip pasimetusį individą. Paroda „WARning“ – tai ispėjimas apie didejančią atskirtį ir apie tai, kas yra tikra, apie meilę, apie laiko vertybę ir pasaulio išgyvenimą gyvai, pilna širdimi.

Paroda „WARning“ yra įspėjimas, koks trapus mūsų pasaulis, kaip lengva prarasti harmoningą buvimą su savimi ir aplinka. Tai tarsi perkūnas iš giedro dangaus, tai visapusės pusiausvyros praradimas. Karas ir įspėjimas – toks žodžio ir parodos pavadinimo junginys, atkreipiantis dėmesį kaip žaibiškaii pasaulis gali prarasti brangiausią dalyką – taiką.

Vladimiras Mackevičius aktualijų menininkas, jo laikas – dabartis,veiksmai ir išgyvenimai vykstantys šalia, visuomet esamajame laike. Menininkas lyg “karštų taškų” korespondentas visuomet veržiasi į pirmąsias stebėtojo gretas. Antimilitaristinė, politinių manipuliacijų tema jo kūryboje užima itin svarbią vietą.

Tarptautinėje meno erdvėje dirbančio vilniečio menininko kūryba prisotinta filosofinių svarstymų, dabarties refleksijų bei ironiško požiūrio į gyvenimo detales.

V. Mackevičius yra surengęs per 25 personalines parodas Vilniuje, Berlyne, Barselonoje, Kijeve, Batumyje ir kt. Autoriaus kūrinių yra įsigiję Lietuvos, Ispanijos, Maltos, Norvegijos, Sakartvelo meno kolekcininkai ir muziejai.

Parodos kuratorė, menotyrininkė Jolita Mieželaitienė.

V. Mackevičiaus paroda „WARning“ galerijoje veikia nuo kovo 10 iki kovo 26 dienos, nuo 12 iki 19 val . II-IV.
Šv. Jono Gatvės Galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius).

Galerijos darbo laikas: II-V 12-19 val. VI 12-16 val.