.
2012    04    18

Susitikime su menininku iš Kairo Mohamed Alaa - pokalbis „Menas ir revoliucija“

artnews.lt

Balandžio 24 d. 12:00 val. viešbučio „Novotel Vilnius Centre“ „Gintaro“ konferencijų salėje (Gedimino pr. 16) vyks viešas pokalbis tema „Menas ir revoliucija“, kurio svečias – menininkas iš Kairo Mohamed Alaa, savo darbuose įkūnijęs Egipto revoliucijos socialinį aspektą. Susitikimą rengia Europos humanitarinis  universitetas (EHU). Pokalbį moderuos EHU Plėtros ir komunikacijos prorektorius dr. Darius Udrys.

Mohamed Alaa – jaunosios Egipto menininkų kartos atstovas, eksperimentuojantis su video, garsais, tapyba, grafika, gatvės menu. Jis išgarsėjo Egipto revoliucijos metu centrinėje Kairo aikštėje ištiesęs 50 metrų ilgio pergamentą ir kvietęs žmones išsakyti savo mintis apie revoliuciją. Tokiu būdu egiptiečiai ir užsieniečiai dalijosi savo jausmais, kaltinimais valdžiai, viltimis, baimėmis. Anot M. Alaa, jis siekė padėti žmonėms kritiškai pažvelgti į įvykius Egipte ir pagalvoti apie demokratinę Egipto ateitį.
Pagrindinis viešų pokalbių rėmėjas – „Novotel Vilnius Centre“. Prelegento atvykimą parėmė Goethe’s institutas Lietuvoje, balandžio 20–25 d. organizuojantis kūrybines dirbtuves „How to say? Apie galimybes viešai pasisakyti“, skirtas meno praktikų viešose erdvėse apmąstymui.

Renginys yra nemokamas ir atviras, tačiau vietų skaičius ribotas, tad norintys apsilankyti susitikime privalo pranešti apie savo dalyvavimą el. paštu  stanislava.skuodyte@ehu.lt.

Renginys vyks anglų kalba.

Iliustracijoje: Mohamed Alaa, Referendum of constitution, 2011.