.
2010    10    16

Seminaras „Kaip tapti menininku rezidencijoje“ Menų spaustuvėje

artnews.lt

seminaras

Spalio 20 val. 18 val. Menų spaustuvės Stiklinėje salėje (II a., Šiltadaržio g. 6, Vilnius) vyks Kultūros kontaktų biuro kartu su organizacija „Trans artists” (Amsterdamas) rengiamas  seminaras „Kaip tapti menininku rezidencijoje“. Seminaro metu įvairių sričių menininkai ir kiti, besidomintys rezidencijų programomis, galės klausti visų rūpimų klausimų ir aptarti su rezidencijomis susijusias idėjas ir planus. Seminare sužinosite, kaip pasirinkti iš šimtų rezidencijų galimybių, kas iš to, kodėl ir kuriuo metu verta, kaip teikti paraiškas, kaip suderinti jūsų norus su rezidencijų programų sąlygomis.

„Trans Artists“ yra žinių apie menininkų rezidencijas centras, veikiantis Amsterdame. Visame pasaulyje rezidencijų programos atlieka svarbų vaidmenį sujungiant lokalumą su glokalumu ir atvirkščiai. Rezidencijų meno centrai išauga į „glokalias“ akademijas, kur svečiai ir vietinių bendruomenių nariai keičiasi žiniomis ir patirtimi. Visa tai skatina organizaciją „Trans Artists“ siekti savo tikslo – padėti menininkams naviguoti tarp begalės rezidencijų galimybių. Jos duomenų bazėje – 1000 rezidencijų iš viso pasaulio.
Seminarą ves Trans Artists bendradarbė  Bojana Panevska, menininkė iš Makedonijos, gyvenanti ir dirbanti Amsterdame, pati buvusi rezidencijose Chongqing, Kiijoje ir Venecijoje.

Renginys vyks anglų kalba.