.

Vilniuje unikali virtualios realybės patirtis nukels į siurrealų Berlyno „Sameheads" pasaulį

Kovo 31 — balandžio 2 dienomis Vilniuje šiuolaikinio meno ir elektroninės muzikos mėgėjai turės unikalią progą susipažinti su vieno iš pagrindinių Berlyno kultūros traukos centrų — klubo „Sameheads” menine vizija. Vos kelias dienas vyksianti paroda įsikurs Islandijos gatvės ketvirtame name — čia esančio „Opium” klubo rūsyje. Joje bus pristatyti du autoriai — Liina Nillson ir „Studio Gomito”.

Berlyno „Sameheads” – tai pasaulyje garsi multifunkcinė erdvė, jungianti galeriją, meno ir dizaino kūrinių parduotuvę, barą, muzikinių įrašų kompaniją ir šokių aikštelę. Šis kultūros centras veikia „Do It Yourself” (liet. pasidaryk pats) principu, jungia mieste reziduojančius menininkus, fotografus, dizainerius ir muzikantus bei kviečia juos įvairioms kolaboracijoms – nuo vakarėlių iki „Vogue” viršelių fotosesijų, įvairių performansų ar muzikos leidybos.

Vilniuje „Sameheads” pristatys pačių kuruotą parodą, kurioje žiūrovų lauks ekscentriškumo ir humoro nestokojantys Liinos Nillson skulptūriniai objektai bei siurreali premjera – tarpdimensinė VR patirtis, kurios metu lankytojai bus nukeliami į interaktyvų „Sameheads” pasaulį. Šią virtualią instaliaciją  pristato menininkų kolektyvas „Studio Gomito”, dirbantis su 3D, gyvais vizualais ir iliustracijomis

Kovo 31 d., ketvirtadienį, 17 val. parodos atidarymą pažymės ir DJ pasirodymai – už pulto stos renginio bendraorganizatoriai ir  vakarėlių serijos „Juoduomenė”  įkūrėjai Paulius Austrevičius – Clicklounge, Tadas Quazar ir Titas Tumosa. Prie jų prisijungs Andra Ljos, Gabrielė Dargytė, Jelisejev ir Psychotropin. Pasirodymas su specialiais jam sukurtais vizualais bus transliuojamas „Sameheads” įkurtoje radijo stotyje „Heads Radio” ir naujo bendruomenės radijo „Radio Vilnius” eteryje.

Paroda veiks iki balandžio 3 d., sekmadienio, o balandžio 1 d., penktadienio, vakare ją vainikuos dūzgės „OPIUMHEADS”. Renginio metu bus galima išgirsti „Sameheads” rezidentų Alicia Carrera, Dane Close, L. Zylberberg ir Òlta Karawane pasirodymus, o jiems akomponuos „Juoduomenė” įkūrėjai.

 

Parodos lankymo laikas:

kovo 31 d., 17 – 23 val.

balandžio 1 d,  17 – 06 val.

balandžio 2 d., 17 – 06 val.

balandžio 3 d., 14 – 23 val.

Atidarymo ir ne renginių metu įėjimas nemokamas.

Adresas: Islandijos g. 4, Vilnius (įėjimas pro „Briusly” kavinę)