.

Susitikimas su knygos „Postkapitalizmas: gidas į mūsų ateitį" autoriumi Paulu Masonu NDG

Lapkričio 8 d., 18 val. NDG auditorijoje vyks susitikimas su knygos „Postkapitalizmas: gidas į mūsų ateitį” autoriumi Paulu Masonu.

Paulas Masonas (g. 1960) – garsus britų žurnalistas, rašytojas ir kino kūrėjas, BBC ekonomikos temų redaktorius. Jo knyga „Postkapitalizmas: gidas į mūsų ateitį” – tarptautinis bestseleris, išverstas į daugiau nei 20 kalbų.

Knygos pristatyme dalyvaus autorius, su kuriuo diskutuos knygos vertėjas dr. Egidijus Mardosas, o diskusiją moderuos dr. Andrius Bielskis.

Ar kapitalizmas pajėgus gyvuoti amžinai, vis prisitaikydamas prie naujų technologijų, naujų elgesio normų, naujų politinių struktūrų? Ar egzistuoja kapitalizmo plėtros ribos? Paulas Masonas teigia, kad sparti informacinių technologijų raida kuria naujas darbo, vertės ir nuosavybės formas, kurios nebegali išsitekti kapitalistinėje ekonomikoje. Pagaliau turime progą – jei tik įveiksime skubius ekologinius, politinius ir kitus iššūkius – sukurti ekonominę santvarką, kurią grindžia ne stygius ir hierarchijos, bet gausa, laisvė ir bendradarbiavimas.

Renginys vyks anglų kalba. Renginys nemokamas, be registracijos, jo metu bus galima įsigyti knygą.