.

Sonatos Riepšaitės paroda „Galvoti peizažą“ galerijoje „Meno parkas“

Liepos 31 d. (trečiadienį), 18 val. galerijos „Meno parkas“ (Rotušės a. 27, Kaunas) pirmojo aukšto ekspozicinėje erdvėje, vyks tapytojos Sonatos Riepšaitės parodos „Galvoti peizažą“ atidarymas.

Peizažas savyje talpina nepaprastą jausmą. Jame atsiskleidžia atsiminimai apie skirtingas erdves ir laiką, kuris beveik nejudantis. Stebėjimo momente vaizduotė susilieja su dabartimi ir sujungia šiuos atsiminimus su peizažu. Peizažas tampa ne vien fizinis, bet apima ir prisiminimus, patirtis ir tapatumą.

Aš kuriu įsivaizduojamus peizažus iš realių, kuriuos patyriau, apie kuriuos skaičiau, girdėjau ar atsitiktinai pamačiau nuotraukoje. Šie maži gabalėliai peizažų, kuriuos kaupiu atliepia mano prisiminimus iš realių peizažų ir įsivaizdavimą neegzistuojančių – visa tai atskleidžia mano subjektyvią pasaulėjautą. Šios dalelės pasirenkamos intuityviai, bet komponuojamos sąmoningai. Peizažo patyrimas galimas skirtingomis formomis ir sluoksniais. Aš jį patiriu, matau, skaitau, girdžiu jį ir apie jį. Visi šie skirtingi priėjimai leidžia man patirti peizažą ir juos naudoti inspiracijai, nesvarbu ar tai būtų garsas ar vaizdas.

Ši paroda yra mano bandymas galvoti peizažą.

 Sonata Riepšaitė

Paroda yra galerijos projekto „Jaunieji. Žalia sąmonė“ dalis. Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Paroda galerijoje „Meno parkas“ veiks iki rugpjūčio 25 d.