.

Rūtos Butkutės performansas, kuratorės Clelia Coussonnet paskaita ir ekskursija po parodą „JCDecaux premija ŠMC

Rūtos Butkutės performansas „Užburtas veiksmas #1“

Lapkričio 27 d., trečiadienį, 19 val. galerija (AV17) ir Šiuolaikinio meno centras kviečia į menininkės Rūtos Butkutės performansą „Užburtas veiksmas #1“ (Spell Action #1). Tai antrasis autorės pristatomas performansas Lietuvoje, šį kartą specifiškai pritaikytas Šiuolaikinio meno centro erdvėms.

„Užburto veiksmo #1“ metu skulptūros, instaliacijos ir performanso menininkė Rūta Butkutė tyrinėja, kaip tam tikroje erdvėje formuojami objektai gali turėti įtaką aplinkai ir joje esantiems žmonėms. Tai vienas iš menininkės metodų „sugyvinti“ objektus bei analizuoti trilypį ryšį tarp žmogaus, objekto ir erdvės.

Daugiau informacijos apie renginį.

Kuratorės Clelia Coussonnet paskaita „Lopančios rankos“

Nemokama prancūzų kuratorės Clelia Coussonet paskaita vyks lapkričio 27 d., trečiadienį, 18 val. ŠMC Skaitykloje. Kuratorė pasidalins įžvalgomis apie savo tyrimų sritį – senuosius amatus bei paveldą ir jų ryšį su meno kūrinių gamybos būdais. Tikėdama, kad menas gali kurti alternatyvų žinojimą bei konstruoti šio žinojimo perdavimo grandis, ji domisi kaip menininkai ir dizaineriai prisideda prie užmirštų ar nykstančių žinių bei amatų tradicijų gaivinimo,išsaugojimo ir peržengia šią užmarštį.

Clelia Coussonnet yra nepriklausoma kuratorė bei meno redaktorė ir rašytoja iš Marselio. Ją domina kokiais būdais, kitaip ar papildant kitas disciplinas, vizualioji kultūra imasi politinių, socialinių ir dvasinių temų. Pastarųjų metų Clelios Coussonnet tyrimai buvo nukreipti į botanikos politiką ir galios struktūras, žinojimo kūrimo, mainų ir perdavimo būdus.

Daugiau apie renginį.

Renginys Facebook paskyroje.

Ekskursija po parodą „JCDecaux premija 2019“

Paskutinę parodos „JCDecaux premija 2019: Ne dėl to, kad kas prašė“ veikimo savaitę kviečiame į ekskursiją, kurią ves kuratorė Monika Kalinauskaitė. Nemokama ekskursija vyks lapkričio 28 d., ketvirtadienį, nuo 18 val. ŠMC.

Paroda veiks iki lapkričio 30 dienos.

„JCDecaux premija“ – tai Šiuolaikinio meno centro ir „JCDecaux“ 2016 m. įsteigtas kasmetinių parodų ciklas, siekiantis skatinti jaunųjų Lietuvos menininkų kūrybą, jos sklaidą Lietuvoje ir užsienyje bei visuomenės susidomėjimą šiuolaikiniu menu. „JCDecaux premijos“ parodų dalyviai kasmet išrenkami atviro kvietimo būdu. Iš visų gautų pasiūlymų parodos kuratoriai atrenka 5 projektus, iš kurių formuojama konceptuali grupinė ekspozicija. Kiekvienam projektui skiriamas biudžetas produkcijai ir suteikiama kuratorių pagalba.

Daugiau informacijos apie parodą.