.

Renatos Heredia paroda „MYLĖK SPORTUOK TIKĖK“ galerijoje „Artifex“

Rugpjūčio 20 d. 18 val. VDA galerijoje „Artifex“ atidaroma Renatos Heredia paroda „MYLĖK SPORTUOK TIKĖK“.

Idėjos autorė – Renata Heredia | Fotografija – Ignas Rudys | Vizualinė grafika – Greta Janulytė | Garsas – Saulius Urbanavičius.

Žaidimo dinamika ir struktūra, estetika ir disciplina, motyvacija, tikslai, azartas ir aistra, palaikant savo mėgstamą komandą yra tam tikras užburiantis meditatyvumas.  Futbolas idėjos autorei tampa atskaitos tašku ir forma, į kurią ji talpina tai, kas NEAPIBRĖŽIAMA, NEAIŠKU, PASLAPTINGA, NEŽINOMA.

Kažkokiu būdu, anksčiau, iš padrikų minčių atsirado ir PINK FLOYD dainos WISH YOU WERE HERE žodžiai, kurie būtinai turėjo būti užrašyti; moteris tuščiame apleistame stadione, atsukusi nugarą; suknelė, nutaškyta mėlynais dažais; sirgalių skanduotė ir stadiono garsai; geneologinio medžio fragmentas su išblukusiomis vyrų pavardėmis; mantra, kaip apsivalymas ir atpirkimas.

Šioje parodoje fotografas Ignas Rudys suteikia pradžią tam neapibrėžtumui tapti apibrėžtu ir įžemintu, o grafikė Greta Janulytė žodžius, vaizdus ir idėjas suveda į visumą tam, kad užpildytų tuos tris parodos pavadinime skambančius žodžius – MYLĖK SPORTUOK TIKĖK.

Trijose galerijos erdvėse kiekvienas lankytojas galės rasti dalelę savęs ir galės skirtingai pamatyti tuos pačius dalykus.

Nors šioje parodoje tarp autorių ir nėra pasiskirstymo kas, už kurią parodos temą (MYLĖK SPORTUOK TIKĖK) yra atsakingas, situacija, kad trys skirtingi autoriai yra atsakingi už tris atskiras parodos temas yra kiek ironiška, nes skamba kaip dieviškoji trejybė – viską sprendžianti ir nulementi. Ši paroda, autorių manymu, turėtų būti jautri ir moteriška, kitokia nei sportas, nulėmęs šio įvykio atsiradimą. Ji taip pat asocijuojasi ir su moterimi, kuri dažnai lieka antrame plane, už vartų. Laukianti, palaikanti ir stebinti. Visas dėmesys žaidėjui, bet be tos moters nebūtų ir žaidėjo.

Renata Heredia, Greta Janulytė, Ignas Rudys

Paroda veiks iki 08 31.