.

Progress Bar x RUPERT

Rupert kartu su Progress Bar (Nyderlandai) pristato šiuolaikinei kultūrai, lygybei, bendruomeniškumui ir progresyviai minčiai skirtą renginį, vienam vakarui Vilniuje sujungsiantį pokalbius, performansus ir eksperimentinę elektroninę muziką į klubinės nakties formatą. Renginys vyks spalio 27 d. nuo 20 val. Vilniaus naktiniame LGBT klube Soho (Švitrigailos g. 7).

Naktinis klubas yra šių laikų galerija

Progress Bar neturi prototipų ar pavyzdžių kuriais seka, renginiu siekiama atsiriboti nuo tradicinių klubo ekonominių modelių. Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas Progress Bar prasidėjo 2015 m. ir netrukus tapo reguliariu šiuolaikinę eksperimentinę klubų muziką bei socialiai ir politiškai atsakingą mąstymą reprezentuojančiu renginiu Amsterdame. Pastovios fizinės vietos neturinti „politinė partija, kurioje šokama“ šiandien jau yra gerai žinoma platforma, aplink save burianti gausų ir aktyvų muzikantų, festivalių, klubų lankytojų, kultūros atstovų ir akademikų ratą visame pasaulyje. Anksčiau šios renginių serijos įvykiuose dalyvavo Nina Power, Footworko pionierius Traxman, Le1f, God Colony & Flohio, Evian Christ, lietuvių muzikantas J. G. Biberkopf, DJ Nigga Fox, Nidia Minaj ir daugelis kitų.

Vakaras prasidės lietuvių kultūrologo ir rašytojo Artūro Tereškino paskaita „Žalos istorija: nesaugus seksualumai, alternatyvūs intymumai Lietuvoje“ bei Progress Bar organizatoriaus Juhos Van t’ Zelfde pristatymu apie Progress Bar idėja ir alternatyvią edukaciją. Pokalbius seks GIRLISONFIRE performansas bei James Massiah, Juha Van t’ Zelfde, Dodomundo, ITU (Miša Skalskis ir Anni Puolakka) eksperimentiniai DJ setai.

Renginys yra meno ir edukacijos centro Rupert programos dalis. Rupert veikiantis kaip tarpdisciplininis meno centras ir menininkų rezidencija daug dėmesio skiria alternatyviai menininkų, kultūros profesionalų edukacijai bei šiuolaikinio meno sklaidai Lietuvoje ir užsienyje, vykdo įvairius kultūrinių renginius: parodas, garso meno koncertus, performansų vakarus, filmų peržiūras.

Durys: 20:00

Pradžia: 21:00

Iki 21:00 įėjimas nemokamas. Nuo 21:00 – 7 EUR

Renginį organizuoja: MIlda Januševičiūtė, Kotryna Markevičiūtė, Adomas Narkevičius, Aivaras Micius bendradarbiaudami su Juha Van t’ Zelfde (Progress Bar), Soho naktiniu klubu, Palanga Street Radio ir Všį „Kultūros žibintas“. Rėmėjas – Lietuvos Kultūros Taryba, renginio partneriai – Corner Hotel ir KINZA.

Pokalbių dalyviai:

Juha Van t’ Zelfde yra tyrėjas, programų kuratorius, dirbantis meno, muzikos srityse, tyrinėja šiuolaikinių technologijų įtaką socialinės gerovės kūrimui. Jis reguliariai bendradarbiauja su eksperimentinį meną ir mokslą jungiančiu festivaliu Sonic Acts bei dėsto, kuruoja programas Amsterdamo Sandbergo universitete.

Artūras Tereškinas – rašytojas, kultūros kritikas, sociologas. 2000 m. apgynė daktaro disertaciją Harvardo universitete, JAV. Yra dėstęs JAV, Švedijoje, Danijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Šiuo metu yra Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos katedros profesorius. A. Tereškinas yra išleidęs dvi eilėraščių, erotinį romaną Nesibaigianti vasara: sociologinis romanas apie meilę ir seksą (2017) ir devynias akademines knygas, išspausdinęs daugiau nei septyniasdešimt straipsnių ir esė lyčių, seksualumo, socialinės atskirties, populiariosios kultūros temomis.