.
2019 10 24

Philippo Meuserio kūrybos ir rezidencijos projekto pristatymas Kauno fotografijos galerijoje

Spalio 24 d., 17.30 val.  Kauno fotografijos galerijoje vyks Philippo Meuserio kūrybos ir rezidencijos projekto pristatymas.

Fotografinis P. Meuserio tyrimas kyla iš autoriaus susidomėjimo visoje Lietuvoje išsibarsčiusiais privačiais ir krašto muziejais, įvairiomis kolekcijomis. Fotografą domina poreikis kolekcionuoti, apimantis akmenų, medžioklės trofėjų, plaktukų, Sovietinių laikų skulptūras rinkimą. Projekte taip pat apmąstomi su kolekcionavimu susiję asmeninio/kolektyvinio identiteto klausimai.

Philipp Meuser (g. 1986) yra fotografas, gyvenantis ir kuriantis Hamburge, Vokietijoje. Jis plėtojo fotografijos projektus Izraelyje, Palestinoje, Ispanijoje, JAV ir Vokietijoje. 2015 m. jis išleido fotoknygą „Kadosh“ (su Cale Garrido). Philippo darbai buvo eksponuoti Galerie Gudberg Nerger, Hamburgo prekybos rūmuose, Budapešto Robert Capa fotografijos centre, bei Maribor galerijoje. 2018 m. Jis buvo vienas iš kuratorių [OFF] fotografijos trienalėje „Sightseeing the Real“ Hamburge, yra „Parallel – European Photo Based Platform“ dalyvis ir metų trukmės kūrybinės stipendijos iš Claussen Simon Stiftung gavėjas.

Kauno fotografijos galerijos rezidencijų programą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.