.
2019 09 06

Paskaita ir kūrybinės dirbtuvės su Remigijum Treigiu

Rugpjūčio 6-7 d. Kauno fotografijos galerijos edukacinės programos metu paskaitos ir kūrybinių dirbtuvių metu bus kviečiama įvairiapusiškai susipažinti su Remigijaus Treigio kūryba ir kurti kartu su fotografu.

Rugpjūčio 6 d., 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks R. Treigio kūrybos pristatymas, kurio metu autorius apžvelgs tiek savo ankstyvuosius, tiek naujausius darbus bei supažindins su savo kūrybos filosofija. Renginys visiems atviras ir nemokamas.

Rugpjūčio 7 d. vyks R. Treigio kūrybinės dirbtuvės Šviesos valanda. Užsiėmimo metu bus praktiškai nagrinėjama plati tema, kuri apima šviesos santykį ir įtaką tiek atskiriems objektams, tiek miesto bei uždaroms erdvėms, portretams ir t.t. Pasirinktas objektas bus fotografiškai (kūrybiškai) tyrinėjamas dienos bėgyje keičiantis apšvietimui, stebint ir atrandant kaip šviesos pasikeitimas daro įtaką vaizdui (emocija, nuotaika, faktūra, šešėlis, (ne)spalva ir t.t.). Dalyviai turėtų su savimi turėti skaitmeninį fotoaparatą ar telefoną. Dalyvavimo kūrybinėse dirbtuvėse kaina – 5 eur., užsiregistruoti galite nusiuntę el. laišką gintare@kaunasgallery.lt.

Remigijus Treigys (g. 1961 m. Kaune) – fotografas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. Šiuo metu gyvena ir kuria Klaipėdoje. Nuo 1987 m. autoriaus darbai eksponuojami parodose. 2019 m. autorius gauna Klaipėdos savivaldybės stipendiją menininkams.

Nuo 9-ojo deš. R. Treigio ir jo bendraminčių kūryba oponavo nusistovėjusioms Lietuvos fotografijos mokyklos normoms. Autoriaus išskirtinis bruožas – fotografijose sukurta meditatyvi ir melancholiška atmosfera, tapybiškas vaizdas. Jarosław Sieradzki apie fotografo kūrybą rašė: Svarbu subtilūs pastebėjimai, šviesos ir spalvos intensyvumo kaita, artėjimas ir tolimas nuo objekto. Realūs, konkretūs daiktai, šitaip stebimi, pradeda atrodyti daugiareikšmiai ir paslaptingi.

 Iki rugpjūčio 25 d. Kauno fotografijos galerijoje veikia E. Markūno ir R. Treigio paroda Integracija. Tai – galerijos Meno parkas projekto 2019. Akcentai dalis.

Renginius iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.