.

Paroda-susitikimas „Vidinės kišenės“ „Editorial“ erdvėje

Gruodžio 20 d., penktadienį, 19 val. projektų erdvėje „Editorial“ (Latako g. 3, Vilnius) duris atvers paroda-susitikimas „Vidinės kišenės“.

„Halfdanas išraižė šias runas” kažkurią IX amžiaus dieną ant Sofijos soboro vidinio balkono turėklų marmuro išbraižė nuobodžiaujantis (?) vikingas. Vogčia padarytas, trumpas kaip pokaičio miegas gestas įsirėžė į pastato odą nemažiau ryškiai nei jo skliautuose sklandančių šventųjų portretai. Šis užrašas – kaip tie smulkūs daikčiukai, nuolat paskęstantys ir vis išnyrantys vidinėse paltų kišenėse, kur prie kūno glaudžiame pamesti nenorimus daiktus – telefonus, pasus, pinigines: jų svarba nusigludina laike.

„Vidinės kišenės“ – tai smulkūs gestai, užrašai paraštėse, mintis besivejantys eskizai. Ne visai apsisprendę dalykai. „Editorial“ kvietimu per trejus projektų erdvės veikimo metus čia parodas surengę ar jose dalyvavę menininkai iškraustė savo vidines kišenes, išvertė stalčius, atvertė užrašines ir leido mums pažvelgti į jų turinį.

Visi į parodą suplaukę kūriniai pasiruošę iškeliauti į skirtingus namus – visos už unikalių ar riboto tiražo kūrinių įsigijimą surinktos lėšos bus skirtos ateinančių metų „Editorial“ vyksiančioms parodoms paremti.

Nepaprastai dėkojame menininkams už jų palaikymą:

Ragna Bley
Viltė Bražiūnaitė & Tomas Sinkevičius
Jakub Choma
Jokūbas Čižikas
Monika Janulevičiūtė & Antanas Lučiūnas
Laura Kaminskaitė
Rūtenė Merk
Robertas Narkus
Jaakko Pallasvuo
Jurgis Paškevičius
Ieva Rojūtė
Anastasija Sosunova
Andrea Zucchini

Parodos ekspoziciją įgyvendinti padėjo Laura Kaminskaitė.

Parodos dizainas: Nerijus Rimkus.

„Editorial“ programą iš dalies remia: Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Paroda veiks iki 2020 m. sausio 11 d.