.
2020 08 06

Paroda "Bendradarbiai" buvusiose "Telia Nemuziejus" erdvėse

Rugpjūčio 6 d., ketvirtadienį, 17 val., Lietuvos dailininkų sąjungos patalpose (buvusiame „Telia Nemuziejus” erdvėse), adresu Vokiečių g. 4, Vilnius, vyks grupinė menininkų paroda „Bendradarbiai”.

Šeši Šiaulių miesto vizualaus meno kūrėjai vienijami naujų kūrybinių erdvių paieškos idėjos, susibūrė bendrai parodai integruodamiesi į šiuo metu laisvas LDS priklausančias patalpas (buvusios „Telia Nemuziejaus” patalpos). Integracija į erdves, neturinčias konkrečios paskirties, įstrigusias tarpinėse būsenose, tampa kūrybos filosofija, kartu, ir parodos organizavimo forma. Šiuolaikinio meno atstovai kuriantys video, foto, instaliacijos ir grafikos srityse pristatys savo naujausius kūrinius.

Parodos svarbiausias elementas esi TU! Ateik, integruokis ir tapk BENDRADARBIU!

—-

Tomas Andrijauskas pristato analoginių video kūrinių ciklą „Dulkės”. Autorius: „ant kino juostos kieme barstau chemikalus, savo svajonių soduose”.

Andrius Grigalaitis fotografijų cikle „Migla. Kiti pasauliai” analizuoja kaip migla keičia kraštovaizdį, kuria naujus pasaulius, suteikia emocijas. Kūriniuose gilinamasi į tylą bei tuštumą.

Eksperimentinės grafikos kūrinių kolekcijoje „Kitos vietos” menininkė Vaiva Kovieraitė-Trumpė keičia suformuotos, sukonstruotos erdvės įvaizdį, transformuoja pačios erdvės sąvoką, grįstą asmenine patirtimi.

Bronius Rudys savo kūryboje yra apsistojęs ties Triraidžiais žodžiais. Jis 2006-aisias ant baltų šiferio lapų nupiešė pirmuosius žodžius bet, gal, kad, vėl, nes. Šioje parodoje veidrodžiai naujausias triraidžių kompozicijas padvigubina.

Dainius Trumpis pristato kūrinius iš naujausios kolekcijos „Buitis”. Autorius orientuojasi ne į kūrinių, kaip galutinių kūrybinio proceso rezultatų pateikimą, o į jų, kaip nuolatinių idėjų skleidimosi bei kūrybinio potencialo, išryškinimą.

Kūrėja Živilė Spūdytė-Blėdė, kuri slepiasi po Žvėrūnos slapyvardžiu, trina ribą tarp reklamos objekto ir meno kūrinio.

Projektą iš dalies finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.