.

Namų galerijoje „TRIVIUM“ Spiffy Tumbleweed paroda „Pirmiausia- pinhole“

Spiffy Tumbleweed parodos „Pirmiausia – pinhole“ namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius)“ atidarymas įvyks 2019 m. balandžio 16 d. 18 val.

Spiffy Tumbleweed gyvena ir dirba Pietų Austine, Teksaso valstijoje, JAV. Jis aktyviai kuria įvairiomis alternatyvinės fotografijos technikomis.

S. Tumbleweed yra vienas iš šiuolaikinių amerikiečių analoginės fotografijos tyrinėtojų. Analoginės fotografijos entuziastų susibūrimuose yra žinomas nuo 1980-ųjų, kai pradėjo eksperimentuoti lazeriu ir halogramų technikomis. Spiffy yra gerai žinomas ir rodomas eksperimentuotojų parodose, įtraukiamas į visas amerikiečių analoginės fotografijos entuziastų enciklopedijas.

Spiffy: „Esu palaimintas kūrybinga siela ir prakeiktas siaubingu talento nebuvimu. Mano darbai kaupiasi daugiausiai namuose, jų nerasite žymiausiuose pasaulio muziejuose ar brangiose privačiose kolekcijose.

Man darbas pinhole fotografija yra svarbus dėl jos neskubaus, apgalvoti ir įdėmaus požiūrio. Kai fotografuoju savadarbe kamera ant 16 x 20 colių fotopopieriaus, padaryti vieną atvaizdą praktiškai užtrunka visą dieną“.

Visos parodos fotografijos yra originalai, atspausdinti autoriaus.

Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė

Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Paroda veiks iki gegužės 7 dienos.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318