.

„Naktis galerijoje“ maršrute: ekskursija su parodos „Every Dog Is A Lion“ autore Ona Juciūte „Editorial“ erdvėje

Vėlyvą penktadienio vakarą, spalio 2 d., projektų erdvė „Editorial“(Latako g. 3, I a.) prisijungia prie tradicija tampančios, šiuolaikinio meno mugę „ArtVilnius“ lydinčių renginių programos – „Naktis galerijoje“. Jos metu kviečiama tęsti pažintį su Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjais už Litexpo parodų rūmų ribų – naktiniame Vilniaus senamiestyje.

Ilgiau nei įprastai veikiančioje „Editorial“ erdvėje bus galima aplankyti jaunosios kartos skulptorės Onos Juciūtės parodą „Every Dog is a Lion“ ir pasinaudoti unikalia galimybe – sudalyvauti vienoje iš dviejų vėlyvų ekskursijų – 20 ar 21 val. – su parodos autore. Ekskursijos dalyvių skaičius dėl COVID-19 prevencijos yra ribojamas iki 15 asmenų, todėl dėl dalyvavimo prašoma registruotis pateiktoje nuorodoje: https://forms.gle/ug6tsDCQeWyy1r67A

Jūsų registracija bus patvirtinta atskiru laišku.

Oną Juciūtę domina daiktų gamybos būdai, medžiagų kilmė bei ateitis. Pristatomoje parodoje kalbama apie resursų pokyčius ir su jais susijusius kolektyvinius sprendimus. Parodoje eksponuojami kūriniai yra tarsi akimirkos iš civilizacijos kasdienybės, bandančios savo namus pripildyti gamta.

Ona Juciūtė yra apdovanota JCDecaux Premija jauniesiems menininkams bei Aleksandros Kašubos įsteigtu prizu. Menininkė dalyvavo parodose Šiuolaikinio meno centre Vilniuje, MOCAK muziejuje Krokuvoje, Rupert meno, rezidencijų ir edukacijos centre Vilniuje. Šiais metais ji dalyvavo parodose ŠMC, Atletikos galerijoje, Swallow projektų erdvėje Vilniuje, surengė personalinę parodą Apiece galerijoje, Palangoje.

Paroda veiks iki spalio 10 d.. Projektų erdvės „Editorial“ darbo laikas nuo trečiadienio iki penktadienio 15–19 val, šeštadieniais 12–16 val.

VšĮ „Artnews.lt“ veiklas bei „Editorial“ programą remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Iliustracijoje: Ona Juciūtė, Triufeliai, 2020. Riešutas. Paroda „Editorial“ erdvėje. Nuotrauka: Ugnius Gelguda