.

Menininkių Kadi Pajupuu ir Marilyn Piirsalu iš Estijos paroda VDA galerijoje Artifex

Balandžio 4 d., antradienį, 18 val. VDA galerijoje Artifex (Gaono g. 1, Vilnius) atidaroma menininkių Kadi Pajupuu ir Marilyn Piirsalu iš Estijos paroda, kurioje pristatomi kūriniai askleidžia naujos audimo technikos MultiWeave galimybes.

MultiWeave yra tekstilės architektūrinių struktūrų kūrimo būdas, įkvėptas 3D spaudos. Ši technika suteikia galimybę kurti audinio struktūrą, kai ataudai yra sluoksniuojami aplink laikinus metmenis. MultiWeave technika ir metodai leidžia kurti įvairius trimačius paviršius ir objektus, o kiekvienas kūrėjas eksperimentuojant ir interpretuojant gali sukurti ir atrasti naujus šios technikos pritaikymo būdus ir ją praplėsti.

MultiWeave audimo būdas yra sukurtas ir išplėtotas Pallas taikomųjų mokslų universitete (Tartu, Estija), jo išradėja – menininkė, inovatorė, tyrėja Kadi Pajupuu.

Marilyn Piirsalu (g.1981) yra vizualių menų kūrėja, dirbanti su grafikos technikomis ir tekstile. Ji dažniausiai kuria instaliacijas ir vaizdo įrašus, o įkvėpimo semiasi iš tekstilės kūrimo būdų. Autorė tiria procesus, kurie kuria linijas, struktūras, o jos tekstilė primena architektūroje naudojamas formas.

Kadi Pajupuu (g. 1963) yra profesorė, išradėja ir tekstilės kūrėja Pallas UAS Universitete (Tartu, Estija). Jos įkvėpimas kyla iš tradicijų kvestionavimo. Kadi Pajupuu sukūrė priemones, kurios įgalina kurti tekstilę naujais būdais, manipuliuojant metmenimis (RailReed) arba derinant kaišymą su 3D spausdinimo koncepcija. Jos skulptūrinės instaliacijos primena organiškas formas.