.
2019 08 01

Marilios Destot rezidencijos projekto ir kūrybos pristatymas

Rugpjūčio 1 d., 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks Marilia Destot rezidencijos programoje vystomo projekto ir kūrybos pristatymas. Renginys vyks anglų kalba.

Niujorke gyvenanti prancūzų kilmės fotografė Marilia Destot savo portretų, šokio ir kraštovaizdžio fotografijos serijose tiria laiko cikliškumą, jo tėkmę ir mūsų paliekamus pėdsakus. Tyrimo epicentre atsiduria asmeniško žvilgsnio ir poetikos pagalba atskleidžiama naujai įprasminta skaitmeninė atmintis.

Šiuo metu Kauno fotografijos galerijos rezidencijoje vystomame projekte The Journey (liet. kelionė), Destot keliauja laiku į savo žydiškų protėvių gimtinę – Lietuvą. Pasitelkdama foto koliažus ir spaudą, ji tyrinėja savo šeimos istorines šaknis bei atkuria vaizduotės aktyvuotą atmintį.

Menininkės darbai buvo apdovanoti 2008-aisais (bourse du talent) ir 2000-aisias (SACD) Prancūzijoje ir eksponuojami daugybėje institucijų ir festivalių Europoje ir JAV, tarp kurių – Recontres de la Photographie Arlyje, Bourse du Talent/BNF Paryžiuje, French Institute Niujorke (Variations for Two 2010) ir didelėje urbanistinėje instaliacijoje kuruotoje the Foundation Artbridge Brukline (Niujorkas), taip pat Italijoje (Variations for Two 2010-2011 ir Gowanus Dance 2014-2015).

2019-aisiais M. Destot dalyvauja dvejuose rezidencijų programose – Lietuvoje veikiančios Kauno fotografijos galerijos rezidencijoje ir Visual Studies Workshop – Project Space, kur plėtos savo projektą The Journey.

Paraleliai savo vykdomų ilgalaikių asmeninių meno projektų, M. Destot reguliariai bendradarbiauja su įvairiais leidiniais, leidyklomis, vaikų ir mados prekių ženklais.

Kauno fotografijos galerijos rezidencijų programą remia Lietuvos kultūros taryba.