.

Marijos Marcelionytės-Paliukės ir Vaivos Kovieraitės-Trumpės projektas „Laboratorija 41“ erdvėje

Trečiojoje parodų ciklo, laikinai pavadinto Laboratorija 41, dalyje – dviejų menininkių Marijos Marcelionytės-Paliukės (Vilnius) ir Vaivos Kovieraitės-Trumpės (Šiauliai) bendras projektas, kuriame kūrėjos komunikuodamos tarpusavyje pristatys savo asmeninį kūrybos lauką. Šis meno įvykis truks vieną dieną, tad lankytojai kviečiami užsukti, pajausti, pakalbėti lapkričio 29 dieną nuo 17.00 iki 21.00 val., adresu Aušros al. 41, Šiauliai (Aušros alėjos ir Žemaitės gatvės kampas).

Marija Marcelionytė-Paliukė pastaruosius kelerius metus domisi kultūros ekologijos tema, bet ne kaip žalioji aktyvistė, o labiau iš pozicijos „Ar mus reikia dar nors vieno paveikslo?”. Menininkė, Vilniaus dailės akademijos dėstytoja, tyrinėja šį aspektą naudodama grafikos meną kaip įrankį (labiausiai jaudinantis paradoksas tame, kad grafikos technologijos buvo sukurtos ir ištobulintos būtent dauginimo procedūroms atlikti).

Menininkė Vaiva Kovieraitė-Trumpė atsispirdama nuo pamatinės dailės terminologijos  – vizualusis menas, vaizduojamoji dailė, vaizdas ir t.t. – kur vizualusis aspektas užima pirmaujančias pozicijas, neanalizuodama pačio turinio, gilinasi į vaizdinio marginalijas. Autorė savęs klausia, ar paviršius gali būti kažkas daugiau, negu tai, kur viskas tampa matoma ar nematoma?

Jau startavusioje naujoje meno projektų ir parodų erdvėje Šiauliuose sukuriama galimybė įvairių sričių kūrėjams viešai pristatyti pavienius ar grupinius projektus. Siekiama, kad įkurdinta erdvė būtų įveiklinta meno bendruomenės poreikiams.Tarpdisciplininis kultūrinis bendradarbiavimas, tarpsritinė kolaboracija, slinktis nuo kūrybos proceso fiksavimo prie meninės idėjos plastinio įprasminimo – tai pagrindinės idėjos, kurios išprovokavo parodų ciklo pradžią ir naujos edvės atsiradimą.

Organizatorius – LDS „Šiaulių dailininkų organizacija”.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.