.

Julijos Skudutytės akvarelių paroda „Už kulisų“ Pamėnkalnio galerijoje

Birželio 16 d., ketvirtadienį, 19 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma Julijos Skudutytės akvarelių paroda „Už kulisų“.

Paroda „Už kulisų“ kviečia pasinerti į žmogaus ir jo daiktų santykį, į tai kas slepiasi už kiekvieno namų durų. Julija Skudutytė pradėjo tirti šią temą dar 2017 metais, gyvendama su moterimi, kuri kaupia įvairius daiktus – plastikinius maišelius, stiklainius ar žurnalo „Tarybinė moteris“ numerius. Lankydama draugų močiutes, Julija pradėjo pastebėti ir kitokią kaupiamų daiktų įvairovę bei netikėčiausias jų kompozicijas. Pasak Skudutytės, visi surinkti daiktai – šiukšlės, kurios šiuo metu supa mus – susideda į dabarties akimirką bei asmeninę kelionę iki jos per mūsų pasirinkimus ir ištikusius netikėtumus. Autorės kūryba, kaip daiktų-šiukšlių kaupimas, taip pat yra nuosekli. Parodoje atskleidžiami ne tik gyvenimo ir buities užkulisiai, bet ir tai, kas slypi menininkės asmeninėje patirtyje, atskleidžiant, kaip ir kokiomis aplinkybėmis darbai buvo sukurti. Erdvės dauginasi, įvedami užkulisiai užkulisiuose.

Visi tapybos darbai sukurti akvarelės technika. Tai suteikia iliustratyvumo ir estetiškumo buitinėms kompozicijoms, kurios pilnos ironijos ir populiariosios kultūros užuominų, kviečia žiūrovą nevaržomai išsikerojusioje buityje pamatyti jos žavesį.

Julijos Skudutytės akvarelių paroda „Už kulisų“ veiks iki liepos 8 dienos. Parodos lankymas – nemokamas.

Parodos scenografė: Dovilė Gecaitė.

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.

Galerijos darbo laikas: II–V 11–19 val., VI 11–16 val.