.

Iliustracijos galerija ir kultūrinė erdvė „Hungry Eyes" Vilniaus geležinkelio stotyje

Gruodžio 2 d., penktadienį, 18 val. į Vilniaus geležinkelio stotį (Pelesos g. 10) atrieda naujasis traukinys – iliustracijos galerija ir kultūrinė erdvė „Hungry Eyes”. Čia įsikurs ne tik galerijos ekspozicijos, bet ir risografinės spaudos studija, kavinė bei iliustracios parduotuvė, zinų skaitykla, bus rengiamos iliustracijos ir risografijos dirbtuvės. Kad traukinys tiksliai pataikytų į vėžias ir sėkmingai pasiektų naująją stotelę, kviečiame prisijungti į pirmąjį reisą jau

Šio reiso keleiviai taps ne tik naujos kultūrinės erdvės įkurtuvių liudytojais, bet ir šviežiausios iliustracijų parodos Tack on Track atidarymo svečiais! Tikime – nauja stotelė nebus galutinė, o puikus startas naujiems galerijos projektams!

Hungry Eyes galerija skelbia iliustracijos meno unikalumą ir pristato iliustraciją kaip itin platų vizualaus meno žanrą, perteikiantį idėjų, temų iliustravimą, vizualinės stilistikos svarbą bei atpažįstamumą. Iliustracijos neriboja jokia specifinė atlikimo technika: čia susipina skaitmeniniai piešiniai, tapyba, grafika, taikomasis menas. Kūriniai įgyvendinami plokštumoje kaip paveikslai ar riboto tiražo spaudiniai, sieninė tapyba, gatvės menas, tūriniai objektai, arba įgauna formą knygų pavidalu kaip grafinės novelės, zinai, komiksai. Taip pat iliustracijos kūriniai yra nepakeičiami įvariuose kasdieniuose objektuose nuo audinių raštų, marškinėlių dizainų iki verslo vizualinių identitetų. Šiuo atveju Hungry Eyes galeriją domina išskirtinai iliustratorių meniniai projektai ir iliustracija kaip vizualaus meno rūšis nekomerciniame ar leidybiniame kontekste.

Tack on Track grupinė paroda, skelbdama iliustracijos įvairiapusiškumą, aprėpia risografijos, šilkografijos, Giclee spaudinius, originalius ir tapytus ar flomasteriais atliktus darbus, keramiką, tekstilę, tūrinius objektus. Parodoje pristatoma dalis ryškiausių menininkų Lietuvos iliustracijos lauke – ABran, Akvilė Magicdust, Daukantė, Disciplina, Eglė Žvirblytė, Ettoja, Marija Tiurina, Morfai, Propernormal, Pipe&Palet, Staselė Jakunskaitė, Stryts, Trafik. Daugumos šių menininkų kūriniai yra nauji ir dar niekur neeksponuoti. Kaip ir atlikimo technikos, parodoje iliustratorių plėtojamos temos taip pat įvairios – nuo tropinėmis spalvomis perteiktų vaikystės įspūdžių, belaikių gamtos motyvų iki socialinių stigmų išryškinimo, šiuolaikinės visuomenės stebėjimų. Būtent socialinės kritikos bei individo vaidmens visuomenėje ieško iliustratorius ABran. Per saulės, gamtos elementus menininkės Disciplinos kūriniuose atsiskleidžia žmogaus emocinės būsenos ir išgyvenimai, o Akvilės Magicdust iliustracijose gamtos motyvai kuria mistišką realybę, vaikystės įspūdžių atgarsius. Visų parodoje pristatomų menininkų darbai unikalūs ir teigiantys individualias kūrėjų įžvalgas, tačiau juos jungia pozityvumo, judėjimo, spalvingumo bei ryškumo elementai, derantys prie naujos galerijos atidarymo nuotaikos tarsi priešpriešos dabartinei Stoties rajono atmosferai.

Neabejojame, kad atidarymo paroda Tack on Track ir nauja galerijos erdvė bei dar neatrasto kultūrinio potencialo turintis Stoties rajonas suburs kūrėjų bendruomenę ir jų idėjas tapdamas nuolat kursuojančiu meniniu reisu.

Hungry Eyes išvykimo platforma: „Bėgių parkas” Pelesos g. 10.

Tikimės, kad pirmoji kelionė bus maloni ir Jūs vėl keliausite su Hungry Eyes!

Paroda veiks iki 2023 m. sausio 20 d.

https://fb.me/e/3R9WGXOIA

Parodos kuratorės ir tekstų autorės: Staselė Jukunskaitė ir Ugnė Brazytė