.

Ievos Juknytės kūrybos paroda „Lengvai“ Vilniaus grafikos meno centre

Birželio 28 d., antradienį, 18 val. Vilniaus grafikos meno centro (Latako g. 3) ekspozicijų salėje „+“ veiks Ievos Juknytės kūrybos paroda „Lengvai“.

Pasak parodos autorės, pastarojo meto aktualijos paskatino jos norą į viešąją erdvę įnešti daugiau lengvumo ir šviesos. „Vyraujant  nerimą keliančių žinių srautui, noriu pasidalinti su žiūrovu kūrybos džiaugsmu ir optimizmu, improvizuotomis spalvų ir objektų kompozicijomis. Lengvai su šypsena kalbėti tiek apie supančią aplinką, tiek apie vidinius išgyvenimus. Siekiu sukurti skaidrią „akvarelinę realybę“, kurioje kiekvienas  atpažintų savo  būsenas, jausmus, problemas, tačiau išvystų jas per pozityvumo prizmę.

Zoomorfinius motyvus, kuriuos atradau iliustruodama knygas vaikams, noriu įprasminti ir suaugusiųjų pasaulyje. Kupini archetipinių metaforų gyvūnų pavidalai, jų nebylūs žvilgsniai laisvai improvizuotos figūrinės kompozicijos yra man artima raiškos priemonė, padedanti atrasti savo kūrybinę kalbą ir išvengti paviršutiniškumo“ – teigia autorė.

Ieva Juknytė baigė grafikos magistratūros studijas Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakultete (2005) ir Vilniaus dailės akademijoje (2009), grafinio dizaino mokėsi École supérieure d’art et de design d’Amiens, Prancūzijoje (2007, 2008). Nuo 2006 m. dailininkė iliustruoja knygas vaikams. Dalyvauja iliustracijų parodose Lietuvoje ir užsienyje.

Organizatorius Vilniaus grafikos meno centras

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga, LATGA

Informacija +370 5 261 1995, graphic.lt

Darbo laikas II–V 11–18 val., VI 11–15 val.