.

„Eko-seksualių“ Annie Sprinkle ir Beth Stephens filmo „Atsisveikinimas su Golio kalnu“ peržiūra Rupert

Rugsėjo 5 d. ketvirtadienį, nuo 19:30 Rupert kviečia į menininkių, aktyvisčių ir „eko-seksualių“ Annie Sprinkle ir Beth Stephens filmo „Atsisveikinimas su Golio kalnu“ (2014) peržiūrą su specialiai renginiui įrašytu menininkių pristatymu.

Šmaikščioje dokumentikoje „Atsisveikinimas su Golio kalnu“ apie “eko-seksualių” aktyvisčių Beth Stephens ir Annie Sprinkle aplinkosaugos kampaniją persipina protestas ir seksualumas. Jos sugrįžta namo į Apalačių kalnus Vakarų Virdžinijoje protestuoti prieš aplinką niokojančią viršukalnių pašalinimo praktiką ir imasi skleisti doktriną „Žemė – meilužė“, skatinančią tiesiogine prasme sugrįžti į gamtos glėbį. Aktyvistės rizikuoja savo kūnais, įnešdamos į aplinkosaugos judėjimą kūniškumo ir dvasingumo, o „Atsisveikinimas su Golio kalnu“ parodo, kad kova už teisingą elgesį su aplinka gali būti įtraukianti, seksuali ir smagi netgi krizės akivaizdoje.

Filmo trukmė: apie 70 min.
Peržiūra nemokama. Filmas bus rodomas anglų k. Filmo metu bus galima pasinaudoti angliška filmo transkripcija.

Beth Stephens ir Annie Sprinkle kartu dirba jau aštuoniolika metų. Nuo 2004 m. yra atsidavusios meilės ir dėkingumo žemei skatinimui, pasitelkdamos menines, akademines praktikas bei aktyvizmą skleidžia eko-seksualinio judėjimo idėjas, rengia performansus, teatro pasirodymus, eko-sekso simpoziumus, vestuves gamtoje, pasivaikščiojimus, vizualinio meno parodas. Savo veikla duetas siekia kurti seksualų, smagų ir įvairialypį aplinkos meną. Beth yra Kalifornijos universiteto Santa Kruze profesorė, apsigynusi mokslų daktaro laipsnį performanso srityje. Annie yra įgijusi Žmogaus seksualumo (angl. Human sexuality) mokslų daktaro laipsnį. 2017 m. duetas naujausią dokumentinį filmą ‘Water Makes Us Wet—An Ecosexual Adventure’ pristatė 14-ojoje Dokumentoje.

Rupert veiklą dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.