.

Darijos Melnikovos paroda „Pasimatymas“ galerijoje „Vartai“

Vasario 6 d. 18 val. galerijoje „Vartai“ atidaroma Darijos Melnikovos paroda „Pasimatymas“.

Latvijos menininkės Darijos Melnikovos personalinė paroda „Pasimatymas“ – tai scenografija kavinei, kurioje autorės įvairių laikotarpių piešiniai, koliažai, skulptūros ir objektai veikia kaip kavinės inventorius ar dekoracijos. Paroda kviečia lankytoją leistis į žvilgsnio kelionę per skirtingų istorinių meno stilių motyvus bei jų pastišus, kuriuos galima rasti baldų ir namų apyvokos reikmenų parduotuvėse bei korporacinių ir privačių erdvių interjeruose. Techninio atlikimo meistriškumą ir gryną dekoratyvumą jungiant su mūsų „post-visko“ epochos eklektika, Melnikovos darbuose keliami klausimai apie atitrūkimą nuo tikrovės šiuolaikiniame mene, menininkų socialinį įvaizdį, darbą, laisvalaikį ir įkvėpimo šaltinius.

„Pasimatymas“ – tai nauja kavinė mieste. Taip pat tai paroda apie gebėjimą kurti meną veikiant ką nors kita.

Daria Melnikova (g. 1984 m.) gyvena ir dirba Rygoje. Menininkė yra surengusi personalines parodas tokiose institucijose kaip „Karlin Studios“ Prahoje (2019 m.), „PLATO“ Ostravoje (2019 m.), „Kulturfolger“ Ciuriche (2018 m.), „Kim?“ Rygoje (2017 m., 2014 m., 2011 m.), „ISSMAG“ galerijoje Maskvoje (2017 m.) ir „Vita Kuben“ Umėjuje (2014 m.). Melnikova taip pat yra dalyvavusi grupinėse parodose „KHB“ Bratislavoje (2019 m.), „Kiasma“ Helsinkyje (2018 m.), „Rupert“ Vilniuje (2018 m.), „Silberkuppe“ Berlyne (2017 m.), „Art in General“ Niujorke (2015 m.), Maskvos Šiuolaikinio meno muziejuje „Garage“ (2014 m.) ir kitur. Jos darbai įtraukti į Šiuolaikinio meno muziejaus „Kiasma“ kolekciją.

Mecenatas

Živilė ir Jonas Garbaravičiai

 Globėjas

Renata ir Rolandas Valiūnai

Galerijos rėmėjai

Vilniaus miesto savivaldybė, „Plieno spektras“, VšĮ „Meno fondas“, Vilma Dagilienė, Romas Kinka, „Clear Channel“, „Lietuvos rytas“, „Ekskomisarų biuras“

Parodos grafinis dizainas

Gailė Pranckūnaitė

Dėkojame

„Rokiškio sūris

Paroda veiks iki kovo 13 d.