.

Apie atsisveikinimą su XX-u amžiumi kalbės menininkas Dainius Liškevičius NDG

Lapkričio 20 d., 19 val. NDG auditorijoje vyks leidyklos „Lapas“ organizuojama vieša paskaita, kurioje apie atsisveikinimą su XX-u amžiumi kalbės menininkas Dainius Liškevičius.

„… aš norėčiau kiekvieną daiktą, su kuriuo susiduriu, laikyti vertybe, kaip ir pats mano gyvenimas. Juk viskas, su kuo susiliečiu, ir yra mano gyvenimas – gyvenimas, kurį sudaro ryšiai, energijos tekėjimas tarp manęs ir „tos esybės, su kuria aš bendrauju“. Nuolat kintančioje visatoje šis procesas vyksta be paliovos, ir mano tikslas yra dalyvauti šiuose ryšiuose,“ – apie paskaitą sako Dainius Liškevičius.

Dainius Liškevičius yra skulptorius, performanso ir video menininkas, scenografas, vienas pirmųjų 20 a. pabaigoje šiuolaikinį meną Lietuvoje kūrusių ir įtvirtinusių menininkų. Jo kūrinių yra tiek Lietuvos muziejuose, tiek Lietuvos ir užsienio meno kolekcijose. D. Liškevičiaus projektas „Muziejus” buvo pristatytas Venecijos meno bienalėje (2015 m.), projektas „Labyrinthus” rodytas Šiuolaikinio meno centre (2016 m.), abu projektai išleisti knygos pavidalu ir menotyrininkų yra laikomi vienais reikšmingiausiausių šiandienos meno kūrinių Lietuvoje.

AUTORIAUS KNYGOS:

Dainius Liškevičius „Labyrinthus”, sudarė Agnė Narušytė, LAPAS, 2018

Dainius Liškevičius „Muziejus”, sudarė Agnė Narušytė, 2015

Renginys nemokamas, bet su išankstine registracija el.paštu events@lapasbooks.com