.

Annelies Slabbynck paroda „NeTobulas kūnas“ galerijoje „Artifex“


Rugsėjo 3 d. 18 val. VDA galerijoje „Artifex“ atidaroma Annelies Slabbynck (BE) paroda „NeTobulas kūnas“ (The ImPerfect Body).  

Fizinių, psichikos ligų, traumų ir deformacijų vizualizacija yra svarbus autorės kūrybos elementas. Tokios temos kaip netektis, liga, gimimas ir mirtis yra subtiliai persipynusios su intymumu alsuojančiais sluoksniais, kuriuos menininkė tyrinėja savo kūrybos kelyje. Greta žavėjimosi žmogaus kūnu, jo sandaros sudėtingumu, ir jo tapatumo paieškų, įkvėpimo kūrybai ji semiasi iš asmeninės gyvenimiškos patirties, taip pat ji domisi medicinos ir tekstilės pasaulių istoriniais ištekliais.

Savo kūryboje autorė daugiausia dėmesio skiria moters kūnui ir su juo susijusioms intymioms temoms. Jos kūriniai dažnai atspindi socialinę moters / mergaitės padėtį visuomenėje.

Menininkei patinka (senų) tekstilės darbų estetika ir nuosaikumas. Iš vienos pusės, šie darbai jai yra tarsi tam tikros epochos liekanos, įkūnijančios nuostabų meistriškumą.

Iš kitos pusės, šis rankų darbas simbolizuoja kantrybę, tam tikrus ritualus ir tradicijas. Jis tiesiogiai siejasi su universaliais, įvairiose kultūrose pastebimais žmogiškosios būsenos aspektais.

___________________________________________________________________________

Annelies Slabbynck gimė 1968 m. Belgijoje.

Būdama septyniolikos, ji įstojo į Alsto meno akademiją (Belgija), kur dvejus metus studijavo dekoratyviuosius menus ir amatus. Būsima menininkė studijas tęsė Gento Sint-Lucas vizualiųjų menų institute (Belgija), kur ji pasirinko keramikos specializaciją.

Pirmoji menininkės pažintis su Kinija įvyko 1997 m., kai ji praleido keturis mėnesius Pekino centrinėje meno ir dizaino akademijoje. Vėliau ji gyveno ir kūrė tarp Belgijos ir Kinijos (Šanchajaus). Greta lipdinių iš molio, jos kūryboje vis svarbesnę vietą ėmė užimti tekstilė, vintažiniai drabužiai, medicininiai objektai ir eksperimentavimas su įvairiomis siuvimo technikomis.

Iki šių dienų menininkės kūryboje dominuoja tekstilės / keramikos ir mišrių medijų kūriniai. Kūrėjos darbai yra eksponuojami įvairiose nacionalinėse ir tarptautinėse galerijose bei muziejuose. Nuo 2015 m. birželio ji gyvena ir kuria savo gimtajame Gente (Belgija).

Paroda veiks iki rugsėjo 14 d.