.

Aistės Gabrielės Černiūtės ir Vido Poškaus tapybos paroda „Žmonės ir padarai II“ Šiauliuose

Gruodžio 11 d. 18 val. „Laiptų galerijoje” (Žemaitės g.83, Šiauliai) atidaroma Aistės Gabrielės Černiūtės ir Vido Poškaus tapybos paroda  „Žmonės ir padarai II“.

Aistė Gabrielė Černiūtė ir Vidas Poškus yra menininkų pora, kurių tapybos personažais paprastai būna žmonės ir padarai. Pirmųjų atveju savaime suprantama yra tai, kad tokiais virsta aplinkiniai. Gal ne visuomet artimieji ar pažįstami, dažnai – ir praeinantys pro šalį ar net visai svetimi. Tapybinėmis priemonėmis (A.G. Černiūtės atveju – aliejiniais dažais, virstančiais trimačiais objektais, V. Poškus dirba su akrilu) žmonės būtent ir paverčiami (o gal patys virsta?) padarais. Padarus menininkų kūryboje galima klasifikuoti į lyrinius-literatūrinius protagonistus ir mitologines būtybes. Kartais žmonės ir padarai yra tartum dvi priešingos, skirtingas vertybes ir įsitikinimus atstovaujančios jėgos. Tai paroda apie virsmus ir metamorfozes, įsikūnijimus bei persikūnijimus, poeziją ir tapybą.

A.G. Černiūtė (g. 1978 m.) tapybos studijas Vilniaus dailės akademijoje baigė 2002 metais. Ši dailininkė kuria tai, ką pati vadina „dažažmogiais“ – iš pastozinės aliejinių dažų masės formuoja reljefinius paveikslus ar skulptūrines kompozicijas. Tuo pačiu autorei svarbu yra kolorito, faktūros ir figūrinio literatūriškumo dermė.

V. Poškus (g. 1977 m.) studijavo dailės istoriją ir teoriją. VDA jis yra apgynęs daktaro disertaciją tema „Antikos atgaivinimo problema Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės mene“. Menininkui svarbus yra klasikinės mitologijos ir tapybinės gestikuliacijos ryšys.

Paroda veiks iki 2020 sausio 3 d.