.
2010    04    22

Prof. Raivo Kelomees paskaitos „Kai senosios medijos buvo naujos“ (Good Old New Media)

artnews.lt

raivo

Vilniuje svečiuojasi Estijos medijų menininkas, kuratorius ir teoretikas prof. Raivo Kelomees, vienas seniausiai eksperimentuojančių Baltijos šalyse su naujosiomis medijos mene. Kviečiame į viešą susitikimą su menininku (Artist Talk), jo paskaitą apie Estijos medijų meną ir diskusiją apie kūrybą (studentams).

Viešų paskaitų  grafikas (VDA Dizaino inovacijų centre, 112 aud., Maironio g. 3):

Balandžio 26 d. (pirmadienis) 18.00 val. Menininko paskaita, kur Raivo Kelomees pristatys savo meninę ir kuratorinę praktiką bei idėjas iš disertacijos tyrimo. Videomenas, tinklo menas, nematerialus ir nedeterministinis menas. Ar egzistuoja naujumas medijų mene?

Balandžio 28 d. (trečiadienis) 12.00 val. Diskusija su studentais apie jų videomeno ir medijų meno darbus. Atsineškite darbų peržiūrai.

Balandžio 28 d. (trečiadienis) 18.00 val. Paskaita apie Estijos medijų meną: festivaliai, renginiai, menininkai ir situacija apskritai. Pokyčiai visuomenėje ir technologijos nuo 1990-ųjų ir kaip tai įtakojo šiuolaikinę situaciją.

Raivo Kelomees (g. 1960) medijų menininkas ir teoretikas. Studijavo meno istoriją, psichologiją ir dizainą. Vienas pirmųjų devyniasdešimtaisiais Estijoje pradėjo naudoti naująsias medijas mene, kūrė tinklo meną bei eksperimentavo su videomenu ir multimedija. Naujųjų medijų eksperimentus tęsė kuruodamas festivalius 1998 m. French-Baltic-Nordic Video and New Media Festival Tallinne (pavadintą offline@online) ir 1999 m. Media Non Grata, offline@online media art festival 2nd edition Tallinne. 2008 m. apsigynė disertaciją, kurią išleido kaip knygą „Postmateriality in Art: Indeterministic Art Practices and Non-Material Art“ (2009). Be to, dar yra išleidęs knygas „Surrealizmas“ (1993) ir „Ekranas kaip membrana“ (2007).

Dabar dirba profesoriumi ir Naujųjų  medijų meno katedros vedėju Estijos meno akademijoje.

Daugiau apie Raivo Kelomees http://lizard.artun.ee/~raivo/portfolio/index.htm

Paskaitos vyks anglų kalba VDA Dizaino inovacijų centre, 112 aud., Maironio g. 3.