.
2017    11    07

Povilo Ramanausko paroda „Lanksčioji tapyba“ Vilniaus rotušės kamerinėje salėje

artnews.lt

Lapkričio 8 d. 18 val. Vilniaus rotušės kamerinėje salėje. (Didžioji g. 31 Vilnius) atidaroma Povilo Ramanausko paroda „Lanksčioji tapyba“.

Ilgą laiką savo kūryboje P. Ramanauskas analizuoja tapybos ribas – kur yra tapyba, o kur yra „ne tapyba“. Menininkas tyrinėja šiuolaikinės tapybos fizines bei vizualias galimybes. Tiek tiesiogine, tiek perkeltine, koncepcine reikšme kūrinių serija „Lanksčioji tapyba“ kalba apie šiuolaikinės tapybos lankstumą, universalumą.

Šiuo ayveju yra siekiama parodyti, kad šiuolaikinė tapyba, tapyba kaip medija apskritai yra labai atvira, absorbuojanti kitas medijas, maišydamasi su kitomis vizualiomis raiškomis išlieka vis tiek tapyba.

P. Ramanauskas (g. 1987) yra jaunosios kartos vizualaus meno kūrėjas, galerijos „Meno parkas“ menininkas. Gyvena ir kuria Kaune. Viena pagrindinių kūrybos sričių yra šiuolaikinės tapybos strategijų paieška. P. Ramanauskas yra surengęs 10 personalinių parodų, dalyvavęs daugelyje grupinių parodų ir meno projektų Lietuvoje ir užsienyje.

Parodos laikas: 11 08 d. – 11 30 d.

Parodą iš dalies finansuoja Asociacija LATGA ir Lietuvos kultūros taryba.

Parodos lankymas nemokamas.