.
2010    03    25

Projektas „Vaistinė“ kviečia dalyvauti menininkus

artnews.lt

vaistine

Jaunųjų menininkų tarpdisciplininė paroda „Vaistinė“, vyksianti Gedimino pr. 27, Vilniuje, gegužės 27 dieną, kviečia jaunuosius menininkus prisijungti savo darbais. Parodos temą – vaistinė – apsprendė pati projekto erdvė – buvusios vaistinės patalpos Gedimino pr.

Projekto iniciatyva – atgaivinti pamirštas Vilniaus vietas, siekis įnešti gyvybės į miesto centrą.

„Ant pastato sienos kabo didžiulė iškaba – Vaistinė. Tai yra istorinis ženklas, kuris šiandien įgauna naują prasmę. „Vaistinė”  pasiūlys ne farmacinius produktus, o šviežią jauną kūrybą, kuri įkvėps visus judėti toliau – organizatorius  daryti parodas, menininkus kurti, žiūrovus stebėti ir domėtis.  Dalyvavimas šioje parodoje palankus jauniems kūrėjams ne tik dėl to, kad jie turės galimybę eksponuoti savo darbus išskirtinėje erdvėje, tačiau taip pat atsiranda galimybė užmegzti naujus ryšius ir prisidėti prie Vilniaus atgaivinimo projekto. ”Vaistinė” yra stuburas, ant kurio bus lipdomas kūnas. Parodos metu numatomi įvairūs atsitikimai- koncertai, pasirodymai, paskaitos, bendravimas. Mes norime išlaikyti šio projekto tęstinumą laiko atžvilgiu ir neapsiriboti pradžią ir pabaigą turinčių įvykiu. Pabrėžtinai neapsiribojame tylia trumpalaike paroda ir siūlome puikią perspektyvą tau kažką pasiūlyti ir pradėti. Šalia visų jaunų menininkų, taip pat kviečiame muzikantus, aktorius, fotografus, kulinarus, magus, įvairiausio plauko žmones aktyviai dalyvauti renginyje ir tolimesnėje eigoje. Kūrėjų darbus atrinksime pagal temos, vietos ryšį su kūriniu ir  menininko diagnozę.”, – teigia projekto rengėjai.

Norintys dalyvauti jaunieji menininkai užpildytą anketą su eskizais ir/arba darbų nuotraukomis (iki 1Mb/vnt) kviečiami drąsiai siųsti elektroniniu paštu: G27@paroda.info iki kovo 30 d.

Darbai kuriami ir ekspozicija rengiama dalyvių lėšomis ir bendromis visų narių jėgomis.

Daugiau informacijos apie projektą: g27.paroda.info/apie/