.
2012    05    14

Marijos Olšauskaitės personalinė paroda „The Gardens“ parodų erdvėje

artnews.lt

Gegužės 19 d., šeštadienį, 19 val. „The Gardens“ parodų erdvėje (Konstitucijos pr. 12 A, Vilnius) atidaroma Marijos Olšauskaitės personalinė paroda.

Marija Olšauskaitė (g. 1989 ) yra jauniausios kartos menininkė vilnietė. Savo pirmoje personalinėje parodoje ji pristato kompoziciją, kurios istorija pasakojama per kristalo vaizdinį ir jo atspindį. Serijoje darbų atsiranda paroda, kurios priežastis sutampa su jos pasekme – Marijos Olšauskaitės solo paroda.

Kaip teigia parodos kuratorė Monika Lipšic, „Marija sako, kad Titanium kristalas panašus į Onos Bažnyčios bokštus, kuriuos ji matė pro savo studijos langą. Įsitikinau tuo, kai vartėm Kazimiero Vilčinskio albumą. Įdomu, kad to paties albumo reprodukcijas dabar galima pamatyti Pylimo gatvėje esančioje poliklinikoje, pirmo aukšto koridoriuje. O priešais, visai toje pačioje gatvėje kaip poliklinika yra kristalų ir mineralų parduotuvė, kurios pardavėja iš pradžių turėjo kuruoti Marijos Olšauskaitės parodą. Tąkart ji ant galvos mūvėjo ilgą smailėjančio bokšto formos skrybėlę ir perskaitė mums Titanium kristalo aprašymą.“

Paroda veiks iki birželio 12 d.