.
2021    10    22

„Lavkė. Lėta smėlėta ekspedicija” projekto pristatymas

artnews.lt

Spalio 30 d. (šeštadienį) 14. val. kviečiame visus Kabelių, aplinkinių kaimų gyventojus ir visus besidominčius į susitikimą su menininkais, šią vasarą bei rudenį gyvenusiais Kabelių mokykloje: Andrej Polukord, Dovile Bagdonaite, Pojūčių teatru (Karolina Žernyte ir Šarūne Pečiukonyte) Saule Norkute, Gabriele Vetkinaite, Agota Zdanavičiūte ir Živile Lukšyte.

Siūlome susipažinti su rezidencijos metu Dzūkijoje gimusiais kūriniais, kurie be sutiktų žmonių nebūtų atsiradę. Apkeliavusi aplinkinius kaimus jūsų lauks bendruomeninė bagažinėje įrengta paroda – patirtis, kurią sudaro vietos žmonių pasakojimai ir objektai, bylojantys apie savipagalbą; pasakojimas apie ištapytą apleistą kaimo pirtį ir apie siuvinėjimus kryželiu mokyklos lubose; informacijos ir kūrinių rinkinys „Pilnas viedralis spalgenų“ apie esamą ir galimą sezoninių uogų reikšmę; instaliacija „Nuometas“; „Liūdnos dainos” ir kiti kūriniai.

Susitikimas vyks Kabelių mokykloje, Mokyklos g. 1.
Kieme pasitiksime su bendruomeniškomis vaišėmis ir šiluma, kviesime pokalbiui. Kartu plaksime ir valgysime sviestą su namine, pečiuje kepta Evaldo duona. Norintys gali prisidėti ir atsinešti savo valgomų gėrybių.

Renginys yra projekto „Lavkė. Lėta smėlėta ekspedicija” dalis. Juo siekiame didinti profesionaliojo meno prieinamumą atokiose vietovėse, įtraukti kaimo gyventojus į kūrybinius procesus ir stiprinti tapatybės suvokimą, taip pat sukurti galimybių kūrėjams plėtoti meninius tyrimus ir kūrybines praktikas prisitaikant prie pandemijos įtakojamų kismų visuomenėje bei kultūriniame gyvenime.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Organizuoja VšĮ „Verpėjos”, bendradarbiaudama su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga, Marcinkonių daugiafunkciniu centru, Varėnos kultūros centru.
Verpėjos.lt

Lauros Garbštienės nuotraukoje: Julės Grigienės paveikslas „Kamorūnų berželiai“

Žygis po Musteikos kaimo apylinkes

Spalio 31 d., sekmadienį, vyks žygis po Musteikos kaimo apylinkes. Su vieciniais praeisim apie 6 km, pašaukdami miškus, laukus, kalnelius jų vardais ir prisimindami, ką jie byloja apie buvusių kartų darbus ir kovas. Taigi, tyrinėsime vietovardžius ir partizanų slaptakelius.

Renkamės 12 val. Musteikos kaime. Tikslią susitikimo vietą pranešime užsiregistravusiems tel.: 861416255 arba el.p. verpejos@gmail.com

Prieš žygį bus galimybė kartu pavalgyti skanius pietus (kaina vienam žmogui – 7 Eur). Registruodamiesi pažymėkite, ar valgysite. Nepietaujančių lauksime prisijungiant 13 val.

Renginys yra projekto „Grūdos krašto istorijos. I dalis” dalis.

Projekto tikslas – įvairių sričių tyrėjų ekspedicija ir archyvine medžiaga paremto Grūdos aukštupio apylinkių mažųjų vietovardžių interaktyvaus žemėlapio ir pažintinio maršruto su išsamiais aprašymais ir fotografijomis sukūrimas. Projektas inicijuoja Grūdos krašto įvaizdžio kūrimo procesą, įvardijant ir išryškinant sovietmečio prigesintas krašto vertybes ir sukuriant patrauklią medžiagą keliautojams. Metų pabaigoje žemėlapis ir maršrutas bus prieinamas verpejos.lt.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Organizuoja VšĮ „Verpėjos” bendradarbiaudama su Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcija ir Kabelių kaimo bendruomene.
Verpėjos.lt