.
2009    07    13

Kūrybinės dirbtuvės "Tyrinėti Vilnių – Modeliuoti Vilnių" Lietuvos energetikos muziejuje

artnews.lt

Liepos 20 – 25 d.  Vilniuje, Energetikos muziejuje, susitiks menininkai bei akademikai iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Ispanijos, Čekijos, Japonijos, Australijos bei Lietuvos. Scenografai, fotografai, tapytojai, teatro ir mokslo kuratoriai, medijų menininkai, choreografai, teoretikai, grafikai, instaliacijų kūrėjai, istorikai ir kt. sričių atstovai: Jürgen Weishäupl, Greer Anne Crawley, Juan Carlos Garcia, prof. Wolfgang Strauss, prof. Monika Fleischmann, prof. dr. Wolfgang Greisenegger, prof. Lawrence Wallen, prof. dr Thea Brejzek, Mahoro Uchida, prof. Stephanie Bürkle, Sordia Lodker, Paul Divjak, Jacobo Sucari, prof. Veronica Spalinger, Alexandra Carambellas, Saulius Valius, Candice Lau, Kathrin Beer, Nicole Schawalder seminaro metu kurs tarpdisciplininių miesto interpretacijų kompleksą.

Kartu su studentais, jaunais menininkais ir akademikais iš Vilniaus, dalyviai pažvelgs į Vilnių iš skirtingų disciplinų perspektyvos, perkels jų fizinį pavidalą į instaliacijas, kurios įgaus miesto žemėlapių ir modelių formą.

Šios instaliacijos bus formuojamos taikant įvairius kartografinius procesus: nuo tradicinių požiūrių į kontūrą ir skerspjūvį iki meninio požiūrio, pasitelkiant GPS, vaizdo, Google Earth, duomenų žemėlapių, garso ir atminties žemėlapių technologijas.

Seminaro dalyviai susipažins su miestu bendraudami su gidais, valdžios atstovais, paprastais žmonėmis. Apvalaus stalo diskusijose ir neformaliuose susitikimuose bus aptariama tapatybės ir atminties integracija į Vilniaus miesto aplinką. Dalyviai skaitys viešas paskaitas šiomis temomis: kaip Vilnius atrodo, kokia jo specifika ir identitetas, kaip jis dalyvauja europiniame ir pasauliniame kontekste, kokią įtaką miesto vystimuisi turi menas ir t.t. Lietuvių studentai ir jaunieji menininkai turės puikią galimybę susipažinti su pripažintų specialistų požiūriu ir patirtimi, bei užmegzti naujus kontaktus užsienio mokslo bei meno srityse. Galutinis šio projekto rezultatas bus visų meninių instaliacijų apie Vilnių pristatymas miesto visuomenei.

Liepos 21 – 25 d. 19 val. Viešos paskaitos Kultflux platformoje prie Lietuvos energetikos muziejaus, (Rinktinės g. 2).

Liepos 25 – rugpjūčio 1 d. Instaliacijų paroda
Lietuvos energetikos muziejus, Rinktinės g. 2, Vilnius

Parodos atidarymas – liepos 25d. 17 val.

www.vilnius2009.lt informacija.