.
2012    02    22

Galerijos „Vartai“ peržiūroje - Ingra Miler

artnews.lt

Vasario 23 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijos VARTAI peržiūrų kambaryje bus pristatoma Ingros Miler (Ingrida Milerytė, g. 1988) kūryba. 2010 m. Vilniaus dailės akademijoje baigusi keramikos studijas, menininkė kuria audiovizualinius performansus ir instaliacijas, rengia socialines akcijas ir lipdo keraminius objektus. Skirtingomis formomis ir skirtinguose lygmenyse Ingra iš esmės nagrinėja tą pačią, itin talpią idėją: kaip sąmoningai ir nesąmoningai priimta informacija mus veikia. Du iš peržiūroje būsiančių darbų susiję su įvaizdžio ir jo suvokimo būdais – tai „Nature morte” (2010) – iš vaistų tablečių sudėliotą Budos statulėlė, ironiškas šiuolaikinių nusiraminimo paieškų simbolis ir marškinėliai „1972“ (2011), ant kurių uždėta Romo Kalantos palaikų fotografija, taip ikonizuojant žmogų, įvykį ir patį drastiškiausią išraiškos būdą. Kitos dvi ekspozicijos dalys susijusios su Ingros pasaulio struktūros ir ramybės paieškomis – tai jos nuolat formuojami keramikiniai kristalai (2011), kurie dar neturi pavadinimo ir patenka į viešumą pirmą kartą, tikintis, kad tas pasirodymas vienaip ar kitaip nulems jų tolesnį kelią, bei jos piešiniai.

Šiuolaikinio meno galerija VARTAI pristato visuomenei atviras menininkų darbų peržiūras. Šių dalykiškų, vienos valandos trukmės ketvirtadieninių renginių metu yra pristatomi vieno atrinkto menininko naujausi darbai, nagrinėjami jo kūrybos žanras ir raida, išskirtinumas bei potencialas.

Galerija VARTAI viešas ketvirtadienio peržiūras rengia siekdama intensyviau rinkti ir visuomenei pateikti naujausias žinias apie šiuolaikinio meno kūrėjų darbus, išsamiau pristatyti menininkus, greičiau pastebėti žinomų menininkų kūrinius bei atrasti naujus vardus.

Peržiūrai pateiktus darbus visą savaitę bus galima pamatyti ir įsigyti galerijos VARTAI peržiūrų kambaryje.

Iliustracija viršuje: Ingra Miler, Be pavadinimo, 2011, keramika – molio masė, komercinės glazūros, T 1017?C