.
2011    12    29

Galerijos „Vartai“ ketvirtadienio peržiūroje - Emilijos Škarnulytės fotografija

artnews.lt


Gruodžio 29 d., ketvirtadienį, 18 val. galerijoje „Vartai“ vyks  paskutinė šių metų ketvirtadienio peržiūra, kurioje pristatoma
Emilijos Škarnulytės fotografija.

Emilija Škarnulytė (g. 1987) – jaunoji menininkė, dirbanti tarpdisciplininio meno srityje, savo kūryboje daugiausia naudojanti video, fotografiją, kurianti instaliacijas ir performansus. 2010 m. baigusi skulptūros studijas Milano dailės akademijoje Breira, pastaraisiais metais menininkė dalyvavo ir kūrė rezidencijose Pietų Korėjoje bei Filipinuose. Menininkė yra surengusi personalinių parodų Milane, Paryžiuje, Atėnuose, 2009 m. už video „Limbic city” buvo apdovanota Nacionaline Italijos dailės premija.

Peržiūroje bus pristatomas naujas Emilijos projektas „Dingusio miesto slėnis“, kuriame fotografijose ir video užfiksuotas Raigardo slėnis, kurį yra nutapęs M. K. Čiurlionis. Šie besibaigiantys metai buvo Čiurlionio mirties metinės, tad menininkė, skaitydama žymiausio lietuvių menininko užrašus, bandė atsekti jo buvimo Raigardo slėnyje vietas ir jas užfiksuoti.

Šiuolaikinio meno galerija „Vartai“ pristato visuomenei atviras menininkų darbų peržiūras. Šių dalykiškų, vienos valandos trukmės ketvirtadieninių renginių metu yra pristatomi vieno atrinkto menininko naujausi darbai, nagrinėjami jo kūrybos žanras ir raida, išskirtinumas bei potencialas.

Galerija „Vartai“ viešas ketvirtadienio peržiūras rengia siekdama intensyviau rinkti ir visuomenei pateikti naujausias žinias apie šiuolaikinio meno kūrėjų darbus, išsamiau pristatyti menininkus, greičiau pastebėti žinomų menininkų kūrinius bei atrasti naujus vardus. Peržiūrų metu sukauptos žinios bus naudojamos planuojant galerijos „Vartai“ organizuojamas parodas Lietuvoje bei užsienyje, parenkant dalyvius mugėms.

Galerijos „Vartai“ peržiūros pirmiausia skirtos meno kolekcionieriams, muziejininkams ir menotyrininkams, tačiau yra atviros visiems besidomintiems naujausiais įvykiais kūrėjų dirbtuvėse. Peržiūrai pateiktus darbus visą savaitę bus galima pamatyti ir įsigyti galerijos „Vartai“ peržiūrų kambaryje.

Meno kolekcionieriams rengiami ir asmeniniai darbų pristatymai bet kurią savaitės dieną. Dėl susitikimo laiko suderinimo galima kreiptis į galeriją  tel. (+370) 5 2122 949 ar el. paštu galerija@galerijavartai.lt

Menininkai, pageidaujantys pateikti darbus peržiūrai kviečiami kreiptis į galeriją el. paštu galerija@galerijavartai.lt

Iliustracijoje: Emilija Škarnulytė, iš ciklo „Dingusio miesto slėnis 4“, fotografija, 30×30, 2011.