.
2011    10    24

Aušros Andziulytės tapybos darbų paroda galerijoje „Meno parkas“

artnews.lt

Spalio 27 d., ketvirtadienį, 18:00 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27,
 Kaunas) vyks Aušros Andziulytės tapybos darbų parodos „Viražai“ atidarymas.

Kaip teigia pati autorė, „Ateina toks laikas, kai nenorom ir gal net netikėtai iš atminties iškyla Dantės žymiojo kūrinio pradžia. Ir turi atidžiai apsidairyti.

Dirbu skirtingos technikos, skirtingų medžiagų, skirtingos stilistikos tapybos darbus, dažnai net tuo pat metu. Buvo įvairūs bandymai, ieškojimai temų ir išraiškos būdų. Ieškojimas to, kas yra būtent mano, man artima ir svarbu. Kai kas keitėsi, kai kas ir atsikartojo. Tai tarsi posūkiai, klaidžiojimai, sugrįžimai. Kažką pameti, kažką atrandi, kažkur nuklysti, grįžti ir vėl pirmyn. Kartais net atrodo, jog buvo peršoktas laikas ir pratęsta buvusi kryptis į vieną ar kitą pusę. Ir vis tik matyti, kad tas judantis ir kuriantis– vienas ir tas pats asmuo.

Mane visada domino erdvė ir šviesa, amžinas judėjimas, kitimas, harmonija. Ekspozicijoje pristatoma didžioji dalis naujų darbų ir keletas ankstyvesnių, kurie siejasi temomis, bet yra pakitusios išraiškos.“

P.S.Viražas [pranc.virage<virer – pa(si)sukti; keisti spalvą]: 1. vienšlaitis ruožas automobilių kelio, velodromo, autodromo posūkyje su nuolydžiu į horizontaliosios kreivės centrą;  2. kanalo arba griovio ruožas, turintis skersinį dugno nuolydį; 3. paprastojo pilotažo figūra: skridimas apskritimu horizontalioje plokštumoje; 4. posūkis; pasisukimas; 5. fot. nespalvoto atvaizdo nuspalvinimas 1 spalva, tonavimas (Tarptautinių žodžių žodynas, Vilnius 1985).

Paroda veiks iki lapkričio 18 d.