.
2012    04    04

Antrasis zinų serijos VOKAS leidinys: Facundo Pires „Continente“

artnews.lt

Balandžio 12 d., ketvirtadienį, 20 val.  „Marse“ (Trakų g. 15, Vilnius) pristatomas antrasis Artbooks.lt leidžiamos fotozinų serijos VOKAS leidinys: argentiniečių fotografo Facundo Pires (1984) vaizdų kolekcija „Continente“. Vakaro garsas: Paul Paper & svečias.

Buenos Airėse gimęs ir šiuo metu ten gyvenantis Facundo Pires konstruoja ypatingą supančio pasaulio viziją, arba  kaip zine rašo serijos VOKAS sudarytojas Paul Paper, „Norisi sakyti, jog jis ne tiek fotografuoja jį supantį pasaulį, kiek kuria jį savo matymu. Jei vaizdai yra pasaulio daiktai, tuomet Pireso fotografijos kalba apie kitokį pasaulį, nei tą, kuriame mes gyvename. Jis apgyvendintas keistais objektais, neaprašomomis formomis bei neįprastais kampais, ir nors šis išskirtinis, kone ateiviškas matymas yra ypatingas pats savaime, tačiau tuo pat metu jis veikia kaip kritiškas komentaras mūsų susvetimėjusio ir sudaiktinto pasaulio atžvilgiu.“

50-ies kopijų „Continente“ dizainą sukūrė Amsterdame gyvenantis dizaineris ir fotografas Nerijus Rimkus.  Facundo Pires „Continente“ – tai jau antrasis zinų serijos VOKAS leidinys, kurios pirmasis zinas – Santos Katkutės „A Dark Love Story“ – pristatytas praėjusių metų vėlyvą rudenį.

Pristatymo metu leidiniu savo lentynas galėsite papildyti už ypatingą kainą, o neapsisprendusieji galės vėliau jį įsigyti Artbooks.lt.