.
2010    11    26

Antano Gerliko filmo „Sekant skirtingo kvapo takus“ peržiūra ŠMC skaitykloje

artnews.lt

Lapkričio 27 d., šeštadienį, 17 val. ŠMC skaitykloje vyks Antano Gerliko filmo „Sekant skirtingo kvapo takus“ peržiūra.

„Kūrinyje „Sekant skirtingo kvapo takus“ pristatau kelionę nuo manęs iki atidarytos kartoninės dėžutės. Atstumą nuo manęs iki jos ir atgal. Pirmą kartą, kai pasidėjau taškus skirtumui nutiesti, po kojomis buvo minkšta žemė, o juodame danguje – šviečiantis taškas. Po kurio laiko sužinojau, kad šviesulys yra  užgesusios žvaigždės šviesa. Suabejojau jos tikrumu ir ji pradingo tarp žvaigždžių ir debesų. Netrukus pastebėjau, kad šviesa atsiranda tik kaip mano atsakymas jai.

Kūrinys „Sekant skirtingo kvapo takus“ yra šios komunikacijos istorija. Supraskite šį pasakojimą kaip mano antropinio pokalbio su savimi istoriją, pokalbio, kuriame aš nuolat užleidžiu savo vietą objektyviam kosmoso produktyvumui.

***

Tolumoj girdėjosi lojantis šuo ir pravažiavusios mašinos sukeltų dulkių kvapas. Prikabinau jiems vėjarodžius. Tolstant, dulkės ir šuns lojimas kartojosi praeityje.“

Antanas Gerlikas (g. 1978 m. Plungėje) yra menininkas, kuris gyvena ir dirba Vilniuje. Vilniaus dailės akademijoje yra įgijęs skulptūros bakalauro laipsnį.