.
2018    03    12

Analoginės fotografijos projektas „CAMERA OBSCURA #3“ POST galerijoje

artnews.lt

Kovo 16 d. (penktadienį), 19 val. POST galerija pristato jau trečiąją analoginės fotografijos parodą “Camera Obscura #3”. Šis projektas skirtas apžvelgti analoginės fotografijos tendencijas Lietuvoje.

Pirmą kartą tokio pobūdžio, analoginės fotografijos paroda, ,,Pinhole. Camera Obscura # 1″, surengta 2012 m. Fluxus ministerijoje, Kaune. Ekspozicija buvo parodų ciklo „Opusai“ dalis. Parodoje dalyvavo dvidešimt autorių iš penkių Lietuvos miestų. Tai buvo viena iš pirmųjų ekspozicijų, Kaune, skirtų išimtinai tik pinhole technologijai. Antroji paroda, ,,Pinhole. Camera Obscura # 2″, buvo įgyvendinta po penkerių metų pertraukos, 2017 m. POST galerijoje, Kaune. Antros parodos idėja išliko nepakitusi. Tai dėmesio atkreipimas į konkrečią išraiškos priemonę (Pinhole/Camera Obscura) ir variacijas joje. Parodų formatas ir koncepcinis turinys sulaukė didelio kultūros atstovų ir visuomenės susidomėjimo, kas tik įrodė ir patvirtino tokio projekto svarbą ir poreikį. Šių dviejų parodų metu buvo pristatyta 30 autorių.

Projektas ,,Camera Obscura # 3″ yra skirtas išskirtinai analoginės fotografijos sričiai. Fotografija, kaip vizualaus meno šaka yra bene prieinamiausia ir populiariausia plačiajai auditorijai. Fotografuoti telefonu, skaitmeniniu ar veidrodiniu fotoaparatu jau tapo įprasta kasdienybe. Šis projektas grąžina fotografijai jos pradinį tikslą – procesą. Projektas vertingas tuo, kad vienu atžvilgiu jis analizuoja tradiciją, istoriją, laiką, cikliškumą, technologinį pokytį, kitu, tai galimybė į analoginę fotografiją pažvelgti šiuolaikinio meno kontekste.

Trečioje grupinėje parodoje ,,Camera Obscura # 3″ bus pristatoma virš 30 jaunosios, viduriniosios ir senosios kartos kūrėjai. Įdomu tai, kad tai atvira analoginės fotografijos paroda, todėl ekspozicija bus nuolatos pildoma. Prie jau numatytų autorių, parodos organizatoriai, POST galerija, laukia ir daugiau pasiųlymų iš menininkų, kurie dirba su analogine fotografija.

Kuratoriai: Giedrius Petrauskas, Arūnas Kulikauskas, Andrius Pukis.

Dalyviai (sarašas vis pildomas): Arūnas Kulikauskas, Gintautas Trimakas, Giedrius Petrauskas, Vadim Šamkov, Mindaugas Česlikauskas, Jonas Mekas, Vilius Vaičiulis, Mindaugas Gabrėnas, Mindaugas Janušaitis, Juozapas Kalnius, Artūras Jauneika, Darius Kuzmickas, Matas Laužadis, Levas Žiriakovas, Ramūnas Danisevičius, Inga Dinga, Saulius Slavinskas, Raimundas Tuminauskas, Gytis Skudžinskas, Vytautas Krakauskas, Žilvinas Glušinskas.

Atviras kvietimas teikti analogines fotografijas.

Reikalavimai: analoginėmis priemonėmis kurtos fotografijos turi būti paruoštos eksponavimui. Fotografijų pasiųlymus siųsti: postgalerija@gmail.com arba turint galimybę tiesiog pristatyti į POST galeriją (Laisvės al. 51A, 4 aukštas, Kaunas)