.
2012    03    30

Algio Skačkausko (1955-2009) piešinių paroda „Café Golgota“ galerijoje „Kauno langas“

artnews.lt

Balandžio 3 d., antradienį, 18 valandą galerijoje „Kauno langas“ (Valančiaus g. 5) atidaroma tapytojo Algio Skačkausko (1955-2009) piešinių paroda „Café Golgota“. Joje pristatoma svarbi šio menininko kūrybos dalis – religinės temos darbai, kurių dauguma bus eksponuojami pirmą kartą.

Parodą surengti paskatino noras atidžiau pažvelgti į Algio Skačkausko kūrybos palikimą, palaipsniui atveriant visus jo kūrybos klodus. Religiniai siužetai yra svarbi, tačiau iki šiol išsamaus pristatymo nesulaukusi jo kūrybos dalis. Kristus, Judita, Magdalena, Judas, Trys karaliai, angelai, šventikai ir vienuoliai – tai figūros, kurių gausu dailininko kūryboje.

„Galbūt siužetas „Café Golgota“ galėtų padėti apibendrinti Algio Skačkausko kūrybą. Joje šventumas perpintas su žemiškuoju pasauliu, jo žaisme ir banalybe, yra nepagražintas ir kaip tik dėl to tikresnis,“ – sakė vienas parodos rengėjų dailininko sūnus Jonas Skačkauskas.

Parodos lankytojai išvys per 20 piešinių iš įvairių dailininko kūrybos laikotarpių. Jie buvo atrinkti iš daugiau nei šimto religijos temai skirtų darbų. Piešinių rinkinį papildys du tapybos darbai – „Kristaus galva“ ir „Café Golgota“.

„Džiaugiamės, jog galerija pasiūlė surengti teminę parodą. Joje netrūksta žaismingumo, nors vis dėlto dominuoja religiniai motyvai. Ateityje dailininko kūrybą ketiname pristatyti ir kitu kampu, pavyzdžiui, atrinkti vien tik kasdienybės personažams skirtus piešinius arba tik erotinius, kurių taip pat yra nemažai,“ – sakė J. Skačkauskas.

Paroda „Café Golgota“ veiks iki balandžio 20 dienos.