.
2015    10    19

Vlado Balsio paroda „Nematoma paroda“ galerijoje „si:said“

artnews.lt

Vladas Balsys_Siltas_sniegas

Spalio 22 d. (ketvirtadienį) 18 val. galerijoje „si:said“ (Daržų g. 18, Klaipėda) atidaroma architekto Vlado Balsio paroda  „Nematoma paroda“.

Vladas Balsys kūryboje permąsto architektūros ir meno procesų galimybių ribas. Ieškodamas naujų ir praplėsdamas esamų procesų erdves dažnai naudoja nebūties idėją. Nematomumo, tuštumos, redukcijos, minimumo ir nyksmo sąvokų pagalba, tyrinėjamų objektų savybės tampa nulinės formos, mastelio, laiko ir funkcijos. Naujos kūrinių nematomumo būsenos neretai atskleidžia kritines vizualinių galimybių pažinimo ribas. Kūriniai dažniausiai balansuoja tarp būties ir nebūties pasirinkimo būsenos.

 Parodoje „Nematoma paroda“ menininkas teigia: „Jei gali nekurti, nekurk. Ši, labai aiški pasirinkimo galimybė, yra viena iš įdomiausių menininko kūrybinės veiklos momentų. Ne paslaptis, kad mažai kas iš kūrėjų išdrįsta žengti žingsnį atgal, sustoti ir nebekurti. Galimybė leisti parodos žiūrovui nesužinoti, nepamatyti, neprisiliesti prie menininko nesukurto kūrinio yra stebuklas.“

        Vladas Balsys (g. 1976) Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete baigė juvelyrikos studijas, vėliau studijavo architektūrą Vilniaus dailės akademijoje bei Vilniaus Gedimino technikos universitete, įgijo bakalauro ir magistro laipsnius. Yra atestuotas architektas, Lietuvos architektų sąjungos bei Meno kūrėjų sąjungos (MeKuSa) narys. Gyvena ir kuria Klaipėdoje.

Paroda veiks iki lapkričio 15 d. Galerijos darbo laikas I‒VII 17‒18 val.