.
2016    08    28

Visvaldo Morkevičiaus fotografijų paroda „Public Secrets“ Pamėnkalnio galerijoje

artnews.lt

Public Secrets by Visvaldas Morkevicius

Rugsėjo 2 d. (penktadienį) 20 val. Vilniuje, Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1), atidaroma Visvaldo Morkevičiaus fotografijų paroda „Public Secrets“.

Projektas Public Secrets – tai miesto patirčių rinkinys. Patirties geografija apima tiek naktinio miesto gyvenimo sceną ir jos užkulisius, tiek asmenines erdves, kurios provokuoja, o neretai ir padiktuoja specifinius veiksmus. Miestas – tai terpė rastis situacijoms ir jose dalyvauti, o dalyvaujant keisti jos kontūrus, bent jau suvokimo ir matymo prasme.

Aplinka (miestas ir žmonės) fiksuojami savaip – intymiai, subjektyviai, minimaliai. Tai aštrūs potyriai, charizmatiški personažai, viešos istorijos ir privačios tiesos. Tačiau privatumas nėra pažeidžiamas, nes tapdamas įvykių dalyviu ir liudininku fotografas sutelkia dėmesį į turinio prasme iškalbingas detales. Vaizdžiai situaciją nupasakojantys kadrai tampa individualiu fenomenologiniu tyrimu, sudarytų iš kultūros ir kasdienybės užkulisių, kurie bendram ir nesuklastotam miesto vaizdui susidaryti yra tiek pat vertingi ir būtini, kaip ir oficialus, fasadinis miesto veidas.

Fotomenininko Visvaldo Morkevičiaus (g. 1990, gyvena ir kuria Berlyne) kūrybos spektras apima meninę dokumentiką, mados ir portretinę fotografiją bei vizualiuosius menus. V. Morkevičiaus minimalistinėse fotografijose fiksuojamos įvairių subkultūrų, sutiktų personažų bei urbanistinio gyvenimo scenos.

Parodos rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.

Paroda veiks iki rugsėjo 24 d.